Sănătatea Cluj – Unirea Dej, spectacol în Cupa României. „Specialista” competiției a ieșit din turul inaugural

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Ediția 2020/2021 a Cupei României la fotbal a programat, miercuri, meciurile din primul tur al competiției. La Jucu, noua casă a celor de la Sănătatea Cluj, „virușii” au înfruntat Unirea Dej și porneau cu prima șansă. S-au marcat goluri de generic, iar meciul a avut nevoie de prelungiri pentru a se stabili echipa câștigătoare.

Sănătatea a început partida într-o formulă experimentală, cu doar trei jucători pe banca de rezerve, cu veteranii Tilincă (41 de ani), Dan Matei (39) și Raul Ciupe (36), titulari, și fără antrenorul Kis Csaba pe bancă, tehnicianul fiind în carantină după ce a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. De partea cealaltă, Unirea Dej, cu o echipă extrem de tânără și foarte bine pregătită fizic.

Clasica perioadă de tatonare din debutul celor mai multe meciuri a fost „săltată”, astfel că, prima ocazie mare de gol s-a consemnat după nici două minute și jumătate de la primul fluier. Ciupe a centrat perfect pentru Tilincă, dar fostul atacant al CFR-ului nu a reușit să marcheze din poziție ideală, la doi metri de poarta adversă.

Andrei Pop a deschis scorul în minutul 15, cu o execuție care a amintit de reușita lui Cristi Chivu la Campionatul European din 2000, contra Angliei. „Virușii” au alergat mult după egalare și au reușit-o în minutul 45. Cătălin Creț a luat o acțiune pe cont propriu, a centrat perfect pentru Tilincă, iar acesta a catapultat mingea, cu capul, de la marginea careului mare, în vinclul porții uniriștilor.

A doua repriză a fost la fel de spectaculoasă, cu ocazii mari la ambele porți. Ciupe a fost aproape de gol în două rânduri, cu șuturi din afara careului, de fiecare dată Fărcaș reușind parade excepționale. La poarta cealaltă dejenii au ratat din toate pozițiile, în două rânduri Todoran având intervenții incredibile.

S-a terminat 1-1 după cele 90 de minute regulamentare. În prelungiri, Sănătatea și-a pierdut căpitanul, Dan Matei fiind eliminat pentru două cartonașe galbene, ultimul în minutul 97, când a comis fault în careu. Lovitura de la 11 metri a fost transformată de Andrei Pop, iar câteva zeci de secunde mai târziu Florin Blaj a îndeplinit o simplă formalitate pentru 3-1.

Și Unirea a rămas în 10. După un fault la marginea careului, Vomir a văzut al doilea avertisment și implicit cartonașul roșu. Ciupe a tras tare, dar în zid. Fostul căpitan al Universității Cluj avea să înscrie un gol fantastic, direct din lovitură liberă, în minutul 110 și finalul întâlnirii a fost pe muchie de cuțit.

Intrat în repriza a doua Bogdan Pop s-a accidentat și nu a mai putut continua, astfel că, Unirea a jucat cu doi oameni mai puțin în ultimele minute ale întâlnirii. Sănătatea s-a aruncat cu ultimele puteri în atac, dar a fost surprinsă pe contră. Dejenii au obținut al doilea penalti, iar Blaj a făcut și el dubla.

„Specialista Cupei”, Sănătatea Cluj a părăsit astfel, competiție încă din primul tur, la fel ca și Sticla Arieșul Turda, învinsă de Unirea Ungheni cu scorul de 4-1. Interesant este că Sănătatea și Unirea Dej vor repeta duelul de la jumătatea acestei săptămâni, sâmbătă, într-un meci din prima etapă a noului sezon al Ligii 3. Meciul se va disputa tot la Jucu, fără spectatori.

Distribuie:

Postaţi un comentariu