Sănătatea Cluj a pierdut restanța cu Galda

După trei victorii consecutive, Sănătatea Cluj a pierdut meciul disputat, miercuri, pe teren propriu, în compania ultimei clasate, Industria Galda. La finalul unei partide spectaculoase echipa din Alba s-a impus cu scorul de 4-3, obținând astfel, primul succes din actualul campionat. Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc la sfârșitul săptămânii trecute, dar a fost reprogramată din cauză că DSP Alba deschisese o anchetă referitoare la apariția mai multor cazuri de COVID-19 în lotul Industriei.

În ciuda poziției din clasament, înaintea meciului de la Jucu, fotbaliștii din Alba au arătat că nu sunt resemnați, ba chiar au avuto o primă oportunitate să deschidă scorul prin Cioară, ar intervenția lui Filip Lăzăreanu a păstrat intactă tabela de marcaj. Și „Virușii” au avut o bară, prin Oltean, însă primul gol a fost marcat de Tegbo, pe contraatac, după o gravă desincronizare în apărarea clujenilor (min. 27). Același Tegbo a dus scorul la 0-2, două minute ma târziu, după o fază creată de Cioară care l-a pus e coechipierul său în poziția de a îndeplini o simplă formalitate pentru a realiza dubla.

Clujenii au început cursa după egalare, însă aparițiile cu adevărat periculoase în careul advers s-au lăsat așteptate. Abia în minutul 40 o acțiune a lui Oltean, a fost transformată în gol de Tilincă, după un șut al primului, respins în față de portarul advers. Scorul pauzei a fost 1-2, dar prin atitudinea arătată, cele două oponente anunțau festivalul de goluri din actul secund.

Sănătatea a început mai bine repriza a doua și au controlat în totalitate ostilitățile, reușind să restabilească egalitatea în minutul 59, prin Ceaca, acesta finalizând spectaculos cu un lob peste portarul advers. Ciupe și Petruș au ratat șanse importante de a-și duce echipa în avantaj și, pe fondul ofensivei totală a „Virușilor”, oaspeții aveau să înscrie și cel de al treilea gol, prin Cioară, plecat din propria jumătate de teren (min. 77).

Replica a venit câteva zeci de secunde mai târziu. Oltean a pătruns în flancul stâng, a tras la colțul scurt, iar Ceaca, pe fază, a semnat și el dubla cu un șut în forță din careul mic. Finalul a fost pe contre, cele două echipe căutând golul victoriei. Acesta a căzut în minutul 88, în poarta lui Lăzăreanu, care nu a mai avut reacție la reușita lui Cunțan.

Galda a oprit astfel, seria meciurilor fără eșec ale Sănătății, echipă care la sfârșitul acestei săptămâni va primi vizita celor de la CS Hunedoara, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a, penultima a turului de campionat. Meciul se va juca, sâmbătă, de la ora 15:00, pe arena din Jucu de Mijloc.

Distribuie:

Postaţi un comentariu