Sâmbătă se redeschid stadioanele. Care va fi primul meci cu spectatori în Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Președintele Klaus Iohannis a dat liber la fani pe stadioane, începând cu data de 15 mai, dar măsura de relaxare a măsurilor de siguranță nu se referă și la jocurile sportive care se desfășoară în săli.

Astfel, în perioada următoare, singurul meci care se va juca la Cluj-Napoca în fața suporterilor este cel dintre CFR și FCSB, din ultima etapă a sezonului Ligii 1, programat în data de 27 mai, atunci când se va stabili, cel mai probabil, și noua campioană a țării la fotbal.

Concret, printre măsurile de relaxare anunțate, joi, care vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 15 mai, se numără și redeschiderea stadioanelor, în limita a 25% din capacitatea maximă. Pe cale de consecință, meciurile U Craiova – CFR Cluj și Sepsi Sfântul Gheorghe – FCSB, programate în weekend, ar putea să se dispute cu spectatori, în cazul în care echipele gazdă vor reuși să se organizeze în timpul scurt rămas până la startul întâlnirilor.

„Din acest weekend activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, deci cu spectatori. În interior, vom avea, de asemenea, câteva relaxări care încep, majoritatea, din 1 iunie. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi, toate, aduse la cunoștința publicului”, a spus președintele Iohannis.

În acest moment, singura partidă la care vor putea participa în mod cert suporterii este finala Cupei României, dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu. Aceasta va avea loc sâmbăta viitoare, 22 mai, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Directorul Comisiei Tehnice din cadrul Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, spune că redeschiderea stadioanelor este un moment extrem de important, dar îndeamnă fanii la precauție și responsabilitate. În plus, acesta a punctat ideea că nu toate cluburile sunt pregătite pentru revenirea suporterilor alături de echipe.

„Va fi o problemă de organizare, există multe semne de întrebare, e o situație nouă, dar sper ca cei care se ocupă de asta să fie abili și să știe cum să gestioneze situația. Este îmbucurător că toate demersurile făcute de către FRF reușesc să aducă din nou oamenii pe stadion. Acum, trebuie să fim raționali și să nu cădem în extrema cealaltă să credem că am scăpat de probleme”, a reacționat oficialul FRF.

Vestea, deși așteptată de fani de mai bine de un an, nu se aplică în cazul meciurilor desfășurate indoor (în săli de sport), cum este cazul meciurilor de baschet. Astfel, întâlnirile dintre U-BT și CSM Galați, programate duminică (16 mai) și marți (18 mai), în Sala Polivalentă, se vor disputa fără spectatori.

În faza play-off a Ligii Naționale de Baschet Masculin, primul tur, se joacă după sistemul cel mai bun din trei partide. Dacă va trece de CSM Galați U-BT va întâlni în semifinale învingătoarea dintre CSO Voluntari și SCMU Craiova. În penultimul act al întrecerii interne se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide.

Europenele de atletism și turneul WTA se vor derula cu fani în tribune
Vestea redeschiderii arenelor sportive este cum nu se poate mai bună pentru fanii atletismului și ai tenisului. Reamintim că în perioada 19-20 iunie iubitorii atletismului din țara noastră vor putea fi aproape de sportul lor favorit.

Cluj Arena găzduiește în premieră un eveniment european de atletism cu probe de stadion, Campionatul European de Atletism pe Echipe, Liga 1, care reunește la start 13 delegații europene: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România.

Cluj-Napoca va găzdui, de asemenea în premieră, un turneu în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA). Winners Open va avea loc în perioada 1 – 8 august și va fi dotat cu premii totale în valoare de 235.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA.

La evenimentul de talie mondială vor participa peste 60 de jucătoare din circuitul mondial. Meciurile se vor disputa pe terenurile de zgură din cadrul complexului Winners Cluj, iar turneul va avea probe de simplu și dublu.

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu, dar nu vrem să ne gândim la un scenariu fără spectatori pentru că ar fi mare păcat. Noi am fost convinși că vom avea spectatori. Putem instala tribune, însă nu putem spune câți fani vom putea găzdui deoarece nu avem reglementări clare. Noi vrem să fie cât mai mulți posibil”, a comentat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.

Distribuie:

Postaţi un comentariu