Salt impresionant pentru CFR în clasamentul coeficienților UEFA

Foto: Dan Bodea

În sfârșit campioana Ligii 1 ar fi cap de serie la tragerea la sorți, raportat la poziția pe care CFR Cluj o ocupă în clasamentul coeficienților UEFA, top în care vișiniii au făcut un salt impresionant după ultima campanie europeană. Feroviarii au urcat 175 de poziții în ierarhia europeană, de la locul 288 la 113, după stagiunea 2019-2020, una care i-a îmbunătățit considerabil coeficientul.

Astfel, pentru stagiunea 2020-2021, formația din Gruia va porni în noua campanie europeană având 12,500 puncte și va fi în sfârșit cap de serie la tragerea la sorți și va porni din turul 1 preliminar al UEFA Champions League, dacă va fi desemnată să reprezinte România în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, sau dacă va câștiga al treilea titlu în prima ligă, în cazul în care campionatul va fi dus până la capăt.

Deși este în cădere liberă de ani de zile, FCSB continuă să ocupe cea mai bună poziție în clasamentul coeficienților UEFA, dintre echipele din România. Roș-albaștrii sunt pe poziția cu numărul 75, cu 20.500 de puncte (cel mai mic coeficient în ultimii 6 ani pentru vicecampioana țării).

Distribuie:

Postaţi un comentariu