S-a mai dus o etapă, s-a mai pierdut un meci. ”U” Cluj a înregistrat al treilea eșec la rând

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a pierdut și meciul de la Miercurea Ciuc, al treilea la rând în liga a doua, scor 1-2 cu Csikszereda, și își continuă seria rezultatelor negative, în vreme ce secuii au bifat al șaselea meci consecutiv fără eșec. Pe o ceață densă gazdele au solicita penalti încă din minutul 4, după o cădere a lui Botorok la marginea suprafeței de pedeapsă, însă centralul Iulian Călin a considerat că ciucanul a simulat și i-a acordat cartonașul galben.

Goga (min. 10) a încercat să-l surprindă pe Rybansky cu un șut de la 19 metri, da nu a nimerit spațiul porții. Primul gol a căzut în minutul 19. După o centrare din corner, mingea a fost respinsă în față cu capul de Taub, Eder Gonzalez a șutat, dar mingea a fost blocată la 6 metri, a ajuns la Juan Bauza, care a șutat de la aproximativ 16 metri, Filip a plonjat încercând să blocheze, iar mingea a intrat în plasă.

În următoarele 20 de minute a fost un veritabil asediu la poarta lui Vâtcă, dar alb-negrii a scăpat de fiecare dată cu fața curată, gazdele punctând doar la capitolul cornee din caseta tehnică a meciului. Abia în minutul 41 universitarii au reușit să creeze panică în careul secuilor. La o centrare din stânga careului a lui Taub, Goga a întins piciorul la prima bară, a șters ușor mingea, însă acolo a fost și Rybansky, care a prins balonul.

La exact 60 de secunde de la reluarea partidei, ciucanii au predat lecție de contraatac de manual. Jebari a pasat pe culoar în careu, Marrone a pătruns și a pasat simplu în fața porții, pe lângă Vâtcă, iar Andras Meszaros a împins mingea în plasă din 6 metri. A urmat sarabanda schimbărilor de jucători și golul lui Idan Golan, din minutul 78, care a readus speranța în lotul „Șepcilor roșii”.

Imediat Ioan Filip a încasat al doilea cartonaș galben și alb-negrii au evoluat în inferioritate numerică până la finalul întâlnirii. Gazdele au conservat rezultatul, Universitatea nu a avut idei și meciul s-a terminat cu victoria ciucanilor care au trecut peste ”U” în clasamentul ligii a doua. La sfârșitul săptămânii, duminică, 29 noiembrie, de la ora 13:30, „Șepcile roșii” vor evolua tot în deplasare, la Huși, în compania formației Hușana. Meciul face parte din faza 16-imilor de finală ale Cupei României.

În 2 decembrie, pe Cluj Arena este programat meciul restant din etapa a 11-a, cu Farul Constanța, iar trei zile mai târziu (5 decembrie), tot pe teren propriu alb-negrii vor primi vizita Dunării Călărași. Până la sfârșitul anului este foarte posibil ca Universitatea Cluj să mai dispute o partidă. Este vorba de restanța cu Ripensia Timișoara.

Întâlnirea, contând pentru etapa a 13-a a eșalonului secund, ar fi trebui să aibă loc la data de 23 noiembrie, pe Cluj Arena, dar a fost amânată din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19 cu care se confruntă gruparea bănățeană. Deocamdată FRF nu a anunțat data la care va fi reprogramată partida.

Distribuie:

Postaţi un comentariu