Rugby / ”Stejarii” au obţinut o victorie fantastică la Cupa Mondială

Căpitanul ”Stejarilor”, Mihai Macovei, a înscris două eseuri în vitoria României, scor 17-15, cu Canada

Echipa națională de rugby a României a obținut, marți, prima victorie la actuala ediție a Cupei Mondiale, scor 17-15 în fața Canadei. După ce au evoluat în fața a 89.267 spectatori în meciul cu Irlanda, record de audiență la un meci de Cupă Mondială, ”Stejarii” au mai reușit o premieră, întorcând rezultatul partidei cu Canada, de la 0-15 în minutul 52.

Niciodată în istoria competiției supreme în rugby-ul mondial o echipă nu a mai reușit o asemenea performanță. Meciul a început prost pentru România și canadienii au punctat primii dintr-o lovitură de pedeapsă. De partea cealaltă Vlaicu a ratat două astfel de penalități, iar Canada a înscris primul eseu al meciului (netranformat), și au stabilit scorul pauzei, 8-0 pentru echipa ”Frunzei de arțar”. vlaicu

Tot canadienii au fost cei care au culcat balonul în terenul de țintă al ”Stejarilor” și au dus scorul la 15-0. Ce a urmat a fost o demonstrație de voință, încredere și dăruire. Căpitanul României, Mihai Macovei a înscris de două ori, fiecare eseu fiind transformat de Vlaicu. Punctele victoriei au fost aduse de același șuteur care a punctat din lovitură de pedeapsă ducând România în avantaj (17-15).

”Stejarii” au jucat curajos și inteligent ultimele minute ale partidei și au obținut o victorie fantastică. În ultimul meci din grupă România va întâlni reprezentativa Italiei, iar în cazul unui succes al rugby-știlor noștri, România va fi calificată direct la următoarea ediție a Cupei Mondiale.

Distribuie:

Postaţi un comentariu