Rugby / România a cedat în primul meci la Cupa Mondială

Echipa națională de rugby a României a debutat la Cupa Mondială cu un meci de gală, contra vicecampioanei mondiale, Franța. ”Stejarii” au cedat cu 11-38, la capătul unui meci în care românii au jucat pe alocuri aproape perfect. Franța a pus primele puncte pe tabelă dintr-o lovitură de pedeapsă, dar românii au replicat imediat și au restabilit egalitatea (3-3).

În minutul 18, rugbyştii români au pătruns în terenul de ţintă, dar arbitrajul video a demonstrat că Florin Vlaicu nu a culcat balonul în terenul de ţintă al francezilor. În ciuda diferenţei de la finalul partidei, „Stejarii” au demonstrat că pot să joace de la egal la egal cu un oponent de talia Franţei. Astfel, după 30 de minute, scorul era egal în România şi Franţa, 3-3, iar în acest interval stejarii au avut două oportunităţi de a trece în avantaj, însă, eliminarea lui Paulică Ion din minutul 30 a contat mult, iar Franţşa a marcat două eseuei în finalul primei reprize.

Pentru România au marcat Florin Vlaicu (două lovituri de penalitate) şi Valentin Ursache (eseu), iar pentru Franţa au înscris Parra (o lovitură de penalitate, trei transformări), Nyanga (un eseu) şi Guitoune (două eseuri), Fofana (un eseu), Kokcott (două transformări), Fickou (un eseu).

Distribuie:

Postaţi un comentariu