România va organiza Campionatul Mondial de Handbal Feminin – tineret

După mai bine de o jumătate de secol (54 de ani), România va organiza o nouă ediție a Campionatul Mondial de Handbal Feminin – tineret. Ultimele evenimente sportive majore găzduite de țara noastră, de fapt de Cluj-Napoca, au atras atenția oficialilor Federației Internaționale de Handbal (IHF) care a decis ca în faza finală a votului în Congresul IHF, care atribuia organizarea Campionatul Mondial de Handbal Feminin – tineret, din 2020, să fie acceptat doar dosarul României.

Inițial a fost o cursă în trei pentru organizarea evenimentului, alături de țara noastră mai candidând Irlanda și Macedonia. Sâmbătă, 11 noiembrie, au fost supuse la vot chiar două dosare care vizau obiectivele Federației Române de Handbal pentru acest Congres. Astfel, membrii Federației Internaționale de Handbal au aprobat proiectul privind organizarea Campionatului Mondial de Handbal Feminin – tineret în România în 2020, iar Narcisa Lecușanu a fost aleasă membru în Comitetul Executiv IHF.

Fosta mare sportivă devine astfel, doar al doilea român care accede într-o astfel de funcție la nivel mondial, după Ioan Kunst Ghermănescu. ”Este o zi frumoasă pentru handbalul românesc. Cele două obiective propuse au fost atinse: România va organiza Campionatul Mondial feminin de tineret în 2020, după o așteptare de 54 de ani, Iar Narcisa Lecușanu este membră în Comitetul Executiv al IHF. Bravo Narcisa!”, a reacționat președintele FRH, Alexandru Dedu, pe contul personal de facebook.

Distribuie:

Postaţi un comentariu