România renaște pe semicerc

Georgică Cântec (foto, cu numărul 2) a fost unul dintre principalii marcatori ai României în victoria din fața Poloniei / Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de handbal a României a obținut o victorie uriașă, scor 28-23 în fața Poloniei și este lider în grupa de calificare la turneul final al Campionatului European din 2018. Meciul disputat în Sala Polivalentă Cluj-Napoca a fost extrem de spectaculos, echilibrat până spre finalului și a beneficiat de o atmosferă incredibilă din partea fanilor, veniți cu miile să-și susțină favoriții. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Echilibrul dintre cele două reprezentative a fost evident atât pe parcursul primului act, în care ”Tricolorii” s-au desprins chiar la trei goluri diferență abia pe final, intrând la în cele din urmă la cabine, la scorul de 11-9. În repriza a doua ”Tricolorii” au reușit câteva acțiuni excelente pe faza de atac și s-au desprins la patru goluri diferență, dar polonezii au găsit mereu resurse să reintre în joc.

Portarul Popescu a făcut minuni între buturi și a scos câteva mingi care au turnat plumb în brațele oaspeților. Echilibrul s-a păstrat până pe final de meci când, o serie de intervenții uluitoare ale lui Popescu și golurile marcate de români, au făcut diferența și au dus echipa națională ”Tricoloră” pe primul loc al grupei, după ce în celălalt meci Belarus s-a impus surprinzător în Serbia, scor 36-27. 

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Cum România a învins în Belarus, echipa noastră devine lider, dar mai e mult până la o eventuală calificare la Europene. Victoria României în fața Poloniei este una cu adevărat impresionantă, fie și doar amintind că oaspeții de la Cluj-Napoca au cucerit o medalie de bronz la ultimul turneul final European și au terminat pe locul patru întrecerea din cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Rio.

Distribuie:

Postaţi un comentariu