România organizează CE de volei după 58 de ani. 15 meciuri se vor juca la Cluj-Napoca

Forul continental de volei și Federația Română de specialitate au anunțat programul Campionatului European de volei feminin din acest an, găzduit de România alături de Serbia, Croaţia şi Bulgaria. 15 meciuri se joacă la Cluj-Napoca.

Echipa naţională de volei feminin a României este calificată direct la turneul final, în calitate de ţară organizatoare. Alături de tricolore, mai sunt calificate direct celelalte trei selecţionate ale ţărilor gazde, Serbia, Bulgaria şi Croaţia, dar şi cele mai valoroase 8 echipe de la ultimul Campionat European: Turcia, Italia, Polonia, Ţările de Jos (Olanda), Germania, Rusia, Belgia şi Azerbaidjan.

Celelalte 12 formaţii calificate vor fi stabilite după preliminariile care vor avea loc în luna mai. Tot atunci va fi efectuată şi tragerea la sorţi a componenţei celor patru grupe. Conform anunțului Confederației Europene de Volei, turneul final va avea loc în perioada 18 august – 4 septembrie, iar România a fost repartizată în grupa D.

Cele 15 partide din seria de la Cluj-Napoca se vor disputa în perioada 18-25 august. România a mai organizat Campionatul European în 1963, când obţinea medalia de aur la masculin şi cea de bronz la feminin.

Distribuie:

Postaţi un comentariu