România – Belgia 0-1, la debutul în preliminariile EURO 2021. Galerie FOTO

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de fotbal a României a pierdut primul meci din campania de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021, scor 0-1, în compania Belgiei. Partida s-a disputat la Cluj-Napoca, pe arena „Dr Constantin Rădulescu” și a fost una echilibrată, în ciuda diferenței mari de valoare dintre cele două loturi.

Din cauza indisponibilităților selecționerul Mirel Albon a fost nevoit să improvizeze. Astfel, Cosmina Dușa (atacant), a evoluat în centrul defensivei. Oaspetele au deschis scorul repede, în minutul 9, prin De Neve. Belgianca a executat o lovitură liberă de la marginea careului, mingea nu a fost atinsă de nicio jucătoare și s-a dus direct în plasa porții lui Pop.

„Tricolorele” nu au găsit soluții pe faza ofensivă, iar belgiencele și-au permis luxul de a temporiza jocul pe toată durata primei reprize. Doar la poarta României s-au mai consemnat câteva apariții periculoase și Belgia a intrat la cabine în avantaj. De altfel, adversarele „Tricolorelor” erau încă dinaintea partidei favorite să câștige înfruntarea de la Cluj.

În actul secund fetele pregătite de Mirel Albon au avut momente bune de joc, fără a pune însă, în real pericol poarta lui Evrard. În minutul 77 oaspetele au ratat cea mai mare ocazie a întâlnirii. Van Kerkhoven a recepționat un balon la trei metri de poarta României, dar a avut o execuție lamentabilă, dintr-o poziție în care era mai greu să trimiți peste, decât pe cadrul porții.

Într-un alt meci din grupa H, Elveția a învins Croația cu 2-0 și jucătoarele din Țara cantoanelor conduc în clasament cu maximum de puncte (9 puncte din trei meciuri), urmate de Belgia (6 puncte din două jocuri). „Tricolorele vor disputa următoarea partidă la începutul lunii noiembrie, acasă, cu Lituania.

Câștigătoarele celor nouă grupe și cele mai bune trei echipe de pe locul doi se vor califica direct la turneul final, alăturându-se țării gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili ultimele trei naționale care se vor califica la EURO. Turneul final va fi găzduit de Anglia în iulie 2021, iar finala se va juca pe stadionul Wembley din Londra.

Distribuie:

Postaţi un comentariu