România a retrogradat în liga a II-a a Campionatului European de atletism pe echipe (Galerie foto)

Campionatul European de atletism
Foto: Dan Bodea

România a retrogradat în liga a II-a a Campionatelor Europene de atletism pe echipe. La capătul a două zile de întreceri, desfășurate pe Cluj Arena, delegația țării noastre s-a clasat pe locul 11, din 12 participante în Liga I.

România a acumulat 207 puncte, cu 35 mai puține decât Belgia (247 p), ocupanta locului 10, ultimul neretrogradabil. Alături de România au mai retrogradat Irlanda, care nu s-a prezentat la competiție, și Estonia, locul 12, cu 157 de puncte.

Cehia a câștigat reuniunea atletică de la Cluj-Napoca, cu 320,50 puncte, urmată de Belarus, 315 puncte, iar Olanda a fost a treia, cu 300 puncte. Cehia și Belarus au promovat în Superligă.

România a obținut duminică trei victorii, prin Alin Alexandru Firfirică la aruncarea discului, cu o performanță de 62,38 m, Florentina Costina Iuşco la săritura în lungime, cu o săritură care a măsurat 6,55 m şi Bianca Florentina Ghelber la aruncarea ciocanului, cu 71,19 m.

Daniela Stanciu, calificată şi ea la JO de la Tokyo (alături de Firfirică și Iușco), s-a clasat pe locul secund la săritura în înălţime, cu 1,92 m, iar clujeanca Anamaria Nesteriuc a câştigat Finala B la 100 m garduri oprind acele cronometrului la 13:07 secunde.

Foto: Dan Bodea

Sâmbătă, în prima zi de competiţie, România a mai obţinut două medalii de argint, prin Adelina Pănăeţ, la 3.000 metri obstacole şi Rareş Toader la aruncarea greutăţii. Campionatele Europene de atletism pe echipe s-au desfășurat în premieră în România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu