România a pierdut (decent) în fața campioanei mondiale (Galerie foto)

Echipa națională masculină de baschet a României a debutat în preliminariile Eurobasket 2021 în compania Spaniei, campioana lumii în exercițiu. „Vulturii” au pierdut cu scorul de 71-84, la capătul unei evoluții curajoase. Tricolorii au deschis scorul profitând de două atacuri ratate ale ibericilor, dar replica nu s-a lăsat deloc așteptată.

Spaniolii s-au desprins decisiv la jumătatea primului sfert și nu au mai cedat nicio clipă inițiativa, chiar dacă Tricolorii au reușit să se apropie la 3 puncte la finalul primei perioade de joc (18-21). Până la pauza mare ibericii aveau deja 10 puncte avans (scor 34-44). Românii au continuat să joace fără presiune și în cea de a doua repriză, dar nici spaniolii nu au dat vreun moment senzația că s-ar întrebuința prea serios.

Diferența de valoare dintre cele două loturi a fost evident în favoarea oaspeților, care și-au permis luxul să joace meciul din Polivalenta din Cluj-Napoca fără vedetele din NBA. Spania s-a impus în cele din urmă la 13 puncte diferență, iar România va disputa următoarea partidă în preliminariile Eurobasket 2021, pe 24 februarie, în deplasare cu Israel.

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 19 puncte, Richard 14, pentru România, respectiv Diez 21 şi Saiz 17 puncte, pentru Spania.

Distribuie:

Postaţi un comentariu