România a învins Olanda la Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa națională masculină de baschet a României a obținut prima victorie din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2019, scor 75-68 în compania primei reprezentative a Olandei. Începutul partidei a fost unul deja clasic, cu ambele combatante încercând să-și studieze la fața locului adversarul. Primul sfert s-a încheiat în avantaj minim pentru ”Tricolori”, scor 16-15.

A urmat un sfert doi în care jucătorii veniți de la naționala U20 au făcut spectacol pe parchetul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Kuti, Cățe, Darwiche, Nicolescu și Torok au reușit pe rând faze superbe care au ridicat în picioare publicul. La pauza mare echipele au intrat la vestiare la scorul de 34-27 pentru România. Jucătorii lui Zare Markovski au fost cei care au condus ostilitățile și în a treia secvență de joc însă, olandezii au reușit să stea ceva mai bine în teren, astfel că, scorul parțialului a fost de 20-19 în favoarea ”Vulturilor”.

Abia în ultimul parțial echipa vizitatoare s-a impus cu scorul de 22-21, dar a fost prea puțin pentru a întoarce rezultatul. România a evoluat curajos și a arătat că există potențial și speranțe pentru accederea în faza următoare a fazei preliminare. Jucătorul campioanei U-BT Cluj, Rolland Torok a fost cel mai bun marcator al României. Acesta a reușit 13 puncte, două recuperări și două pase decisive. Foarte bine au evoluat și Emanuel Cățe care a reușit 12 puncte și 8 recuperări, dar și Giordan Watson cu 11 puncte, o recuperare și 6 pase decisive.

Distribuie:

Postaţi un comentariu