Revenire aproape ireală pentru U-BT

Foto: Dan Bodea

Etapa a XXI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin a programat meciul dintre Phoenix Galați și U-BT Cluj. Partida a fost una extrem de spectaculoasă, fie și numai prin prisma revenirii aproape ireale a campionilor care au obținut victoria pe final de joc. S-a terminat 76-73 pentru U-BT, dar trupa lui Mihai Silvășan a avut de recuperat un deficit de 23 de puncte. Primul sfert a fost echilibrat și s-a terminat 19-19, nimeni neputând să anticipeze ce avea să urmeze în cel de al doilea parțial. Până la 23-23 lucrurile se derulau într-o stare de normalitate, după care gazdele au preluat inițiativa și s-a distanțat, adjudecându-și sfertul cu 30-11 și prima repriză cu 49-30 (!).

Nici sfertul trei nu a început mai bine pentru alb-negri. Baschetbaliștii de la Phoenix au continuat să evolueze dezinvolt și s-a distanțat și mai clar având la un moment dat un avans de 23 de puncte, însă, clujenii au reușit cumva să reintre în meci. Sfertul 3 s-a terminat 19-14 în favoarea campionilor care însă, au intrat în ultimele 10 minute de joc la scorul de 63-49 în favoarea gazdelor. Abia în ultimul parțial ardelenii s-au descătușat. Eficienți pe faza ofensivă și agresivi în defensivă, băieții lui Silvășan au reușit să întoarcă rezultatul și s-au impus la diferență de o aruncare. ”A fost un joc cu două reprize diametral opuse!

Știam că echipa din Galați joacă foarte bine, sunt luptători și muncitori, sunt cei mai buni din campionat la recuperări ofensive și acest lucru s-a văzut și în această seară. Am avut mari probleme în prima repriză, nu am reușit să stopăm mai nimic din jocul lor. În repriza secundă, chiar dacă am făcut câteva greșeli, datorită mai ales atitudinii noastre, dar și cu puțin noroc am învins, iar o victorie este o victorie, trebuie să ne bucurăm de ea. Urmează pentru noi două meciuri importante în câteva zile, ne dorim să ne odihnim și așteptăm să câștigăm aceste meciuri”, a declarat Mihai Silvășan.

Aleksandar Rasic a marcat 24 de puncte pentru U-BT fiind coșgeterul echipei. Următoarea partidă pentru U-BT este o restanță din etapa a XIX-a, cu Steaua. Meciul se va disputa, marți, 20 martie, de la ora 18, în Sala Sporturilor “Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu