Repetă CFR minunea de pe Celtic Park? Vezi echipele probabile

Foto: Dan Bodea

Lider în grupa E a UEFA Europa League, dar și în Liga 1, CFR va disputa, joi seara, meciul contra campioanei Scoției, Celtic Glasgow, din etapa a doua a fazei grupelor Ligii Europa. Cele două formații s-au mai întâlnit în actuala ediție a competițiilor continentale intercluburi, în luna august, în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor. Vișiniii au trecut de verzi după un impresionant 4-3 chiar pe Celtic Park.

Din echipa care reușea minunea de la Glasgow lipsește tocmai golgheterul CFR-ului, George Țucudean, dar și Billel Omrani și Mario Rondon le-au dat mari emoții oficialilor feroviari. În cele din urmă staful medical a dat asigurări că cei doi atacanți vor fi apți la ora jocului. Ambele oponente sunt campioane în țările pe care le reprezintă și ambele au terminat etapa inaugurală a grupei E din Liga Europa fără înfrângere.

Clujenii au obținut o victorie istorică, scor 2-1, pe arena din Gruia, în fața formației Lazio Roma, în vreme ce scoțienii au plecat neînvinși de la Rennes, unde au obținut un 1-1 în fața deținătoarei Cupei Franței. Verzii nu au mai pierdut de 10 meciuri oficiale, obținând 8 victorii și două rezultate de egalitate.

CFR nu stă la fel de bine raportându-ne la ultimele 10 meciuri disputate. Trupa lui Dan Petrescu a câștigat doar patru meciuri și a pierdut tot atâtea și a terminat la egalitate două. În plus feroviarii au reușit contraperformanța de a se elimina singuri din Cupa României, după ce nu au avut 570 de lei să plătească taxa de timbru pentru contestația depusă în urma meciului din 16-imi cu FC Botoșani.

Dacă CFR a apărut în lumina reflectoarelor abia în ultimii 15 ani, Celtic Glasgow este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din lume. A fost înființat în 1887 și are în palmares nu mai puțin de 50 de titluri de campioană. Celtic a cucerit de 39 de ori Cupa Scoţiei și de 18 ori Cupa Ligii. Cea mai importantă performanță din istoria grupării o reprezintă triumful din Cupa Campionilor Europeni. În sezonul 1966/1967, scoțienii au învins în ultimul act pe Inter Milano, cu scor 2-1.

Echipele probabile
Celtic: Forster – Elhamed, Ajer, Jullien, Bolingoli – Brown, McGregor, Forrest – Christie, Elyounoussi, Édouard
Rezerve: Gordon, S. Sinclair, Bauer, Hayes, Morgan, Rogic, Ntcham
Antrenor: Neil Lennon

CFR Cluj: Arlauskis – Susici, Cestor, A. Burcă, Camora – Djokovici, Bordeianu, Culio – C. Deac, Rondon, Omrani
Rezerve: J. Fernandez, Sylla, L. Aurelio, Păun, Boli, Peteleu, L. Traore
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Daniel Siebert / Asistenți: Jan Seidel, Stefan Lupp (toți Germania)

Meciul Celtic Glasgow – CFR Cluj se dispută, joi, 3 octombrie, de la ora 22:00 și va putea fi urmărit în transmisiuni directe pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu