Record absolut de participare la etapa a 3-a a Campionatului Național Women Rally

Cea de a treia și ultima etapă din acest sezon al Campionatului Național Women Rally va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni la Cluj-Napoca, în perioada 2-3 octombrie. La startul evenimentului se vor alinia 80 de participante, un record absolut la etapele Women Rally.  Startul Festiv va avea loc vineri începând cu ora 18:00 pe esplanada de la Cluj Arena.

Într-o primă fază concurentele vor lua parte la briefingul obligatoriu, acestea beneficiind, ca de fiecare dată, de sfaturi și informații despre pilotaj și conducere defensivă de la ambasadoarele Women Rally: Ramona Rusu (pilot de drift) și Cristiana Oprea (pilot de raliu și fondator al platformei Femei în Motorsport).

Celor două li se alătură Mirela Bucovicean, președinta Comisiei pentru Femei FRAS și un pilot cu experiență în raliurile de regularitate și de viteză dedicate vehiculelor istorice. „Încurajăm femeile în fiecare zi să se exprime, să-și urmeze pasiunile, să arate prin propriul exemplu ce înseamnă woman power.

Prin Women Rally, care de la ediție la ediție devine mai cunoscut și mai iubit, Laura Savu, fondatoarea acestui eveniment sportiv ne oferă ocazia de a face parte dintr-o frumoasă comunitate feminină, o reușită pentru care o felicit la scenă deschisă. În calitate de președinte a Comisiei pentru Femei a FRAS invit femeile pasionate de automobilism să se implice în acest sport, cu pasiunea și respectul pe care acesta îl merită”, a declarat Mirela Bucovicean.

Sursa foto: Arhiva personală

„Este o mare bucurie să văd că, după doi ani de la ediția pilot – Women Rally Centenary Edition, munca și efortul depus dă roade, aspect confirmat atât prin faptul că vom avea la start un număr record de concurente din întreaga țară, cât și prin faptul că am reușit să aducem alături de noi parteneri importanți, de renume mondial, care au înțeles și au rezonat cu mesajul transmis de Women Rally. Acest parcurs se datorează și implicării și susținerii arătate de Federația Română de Automobilism Sportiv. Le mulțumesc tuturor”, a adăugat Laura Savu, organizatorul principal al evenimentului.

Sâmbătă, 3 octombrie, este ziua întrecerii propriu-zise, care este formată din două manșe de concurs ce se vor desfășura pe traseul special amenajat în parcarea VIVO! Cluj-Napoca. Startul se va da la ora 09:30, urmând ca manșa a doua să înceapă la ora 14:30. Festivitatea de premiere va avea loc în același perimetru imediat după încheierea concursului și publicarea rezultatelor, la ora 18:00.

Întreg evenimentul se desfășoară conform unui regulament strict de siguranță și acces, adaptat condițiilor actuale de pandemie, astfel că spectatorii vor putea urmări toate momentele Trofeului Castrol exclusiv live, pe pagina de facebook Women Rally.

„Lista de înscrieri demonstrează maturitatea la care a reușit să ajungă Campionatul Național Women Rally organizat sub egida FRAS de doar doi ani de zile. Noile clase 4 și 5, dedicate electricelor respectiv mașinilor modificate și sportivelor licențiate, vor avea la start 6 respectiv 7 mașini. Mai mult, concurentele vin din 15 județe dintre care amintim București și Ilfov, Dâmbovița, Brăila sau Vaslui, semn că îndemnul Women Rally către femeile pasionate de mașini a ajuns în toată țara”, a încheiar Laura Savu.

După etapele desfășurate la Timișoara (24-26 iulie) și București (21-22 august), etapa de la Cluj-Napoca va decide ocupantele podiumurilor de final de an, care vor fi premiate în cadrul Galei Campionilor FRAS.

Distribuie:

Postaţi un comentariu