Răzvan Burleanu a anunțat ce se întâmplă cu regula U21

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, joi, că regula U21, care în acest moment, prevede obligativitatea cluburilor de a începe meciurile cu doi fotbaliști sub 21 de ani pe teren, dar la final doar unul este obligatoriu să fie pe teren, se va menține și în sezonul viitor.

Vestea îi va bucura pe conducătorii de cluburi din România, după ce, în ultima perioadă, șeful FRF a propus schimbarea acestei reguli, în sensul în care cluburile ar fi fost obligate să folosească doi jucători U21, unul timp de 45 de minute, și unul pe toată durata unei partide.

În forma ei actuală, această regulă este fentată de antrenori care schimbă după doar câteva minute unul din cei doi fotbaliști sub 21 de ani. În ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, desfășurată joi, s-a decis ca regula U21 să rămână în forma actuală. Șeful FRF a explicat și de ce va fi aplicată în continuare regula U21 în forma ei actuală.

”Se păstrează actuala regula a jucătorilor U21, pentru că din sezonul următor vom reveni la 3 schimbări. Dacă IFAB va aproba trecerea de la 3 la 5 schimbări, atunci vom modifica regula U21, astfel încât un jucător U21 să rămână pe teren 90 de minute, iar celălalt cel puțin 45 de minute.

Prin menținerea acestei reguli, ne dorim să păstrăm în viață întregul ecosistem fotbalistic. Dacă cluburile din Liga 1 nu sunt de acord cu această propunere, atunci putem să găsim o variantă de compromis.

Dacă echipele din Liga 1 vor avea în primul 11 cel puțin 7 fotbaliști formați la nivel național și totodată să crească cu cel puțin 10% cheltuielile cu propriile academii, atunci membrii Comitetului Executiv vor fi de acord pentru a renunța la obligativitatea celui de-al doilea jucător.

Ar fi un compromis dacă cele 16 cluburi ar accepta. O asemenea măsură ar putea contribui și la reducerea numărului de jucători străini fără o mare valoare. Am putea crește și numărul de locuri de muncă pentru jucătorii români”, a explicat Răzvan Burleanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu