Răsturnare de situație, toți fotbaliștii și angajații clubului CFR au ieșit negativi la testele COVID. 11 persoane au fost externate în ultimele 24 de ore

Foto: Dan Bodea

Toate cele 26 de persoane, fotbaliști și angajați ai clubului CFR Cluj, declarate purtătoare ale virusului Sars-Cov2 au primit, duminică, rezultatele noilor teste COVID-19 efectuate la Cluj, iar rezultatele acestora sunt negative.

Surse apropiate clubului feroviar dau asigurări că persoanele testate inițial pozitiv, au efectuat câte două noi teste, în două laboratoare diferite, ambele având aceleași rezultate negative. Informația nu a fost confirmată oficial. Sursele Transilvania Reporter susțin însă, că 11 persoane (4 sâmbătă și 7 duminică) au fost externate în ultimele 24 de ore.

Dacă rezultatele vor fi confirmate, CFR Cluj va putea alinia cea mai bună formulă de joc în meciul de marți, contra formației FC Botoșani, extrem de importantă în lupta pentru câștigarea unui nou titlu de campioană, în condițiile în care Universitatea Craiova are un avans de 4 puncte în fruntea clasamentului, dar și un meci în plus disputat, față de CFR.

Centrul Sportiv de la Mogoșoaia închis, preventiv, de FRF
Între timp, din cauza numărului mare de fotbaliști și alte persoane din staff-ul CFR-ului cantonate săptămâna trecută la Centrul Sportiv de la Mogoșoaia, Federația Română de Fotbal a decis să închidă baza sportivă. Cei 5 angajați ai Centrului Național de Fotbal au fost și ei confirmați purtători ai virusului Sars-Cov 2.

„Având în vedere situația clubului CFR Cluj, al cărui lot a fost cazat la CNF Mogoșoaia și în cadrul căruia s-au descoperit mai multe cazuri COVID-19, baza de pregătire va intra în carantină. Acțiunea va demara zilele viitoare, imediat după ce toți cei cinci angajați CNF Mogoșoaia depistați și ei pozitiv vor părăsi centrul de pregătire. Aceștia sunt asimptomatici, iar în prezent sunt izolați în hotelul de la Mogoșoaia, așteaptă rezultatele unor noi teste, precum și decizia DSP Ilfov. Ultimii componenți ai lotului CFR Cluj au părăsit baza de pregătire în cursul zilei de sâmbătă.

Astfel, la CNF Mogoșoaia se va face o dezinfecție, iar șapte zile mai târziu procesul va fi repetat, urmând ca baza de pregătire să se redeschidă după alte 7 zile. În aceste condiții, lotul Under 21, care trebuia să se reunească pe 3 august la Mogoșoaia, va intra în cantonament la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Tot aici se va disputa și partida de pregătire cu Farul Constanța, programată pe 5 august”, a anunțat FRF într-un comunicat de presă.

Cum explică specialiștii alternanța rezultatelor testelor COVID?
Pentru a afla cum este posibil ca un test sau mai multe să fie negative, pentru ca într-un interval extrem de scurt de timp acestea să iasă negative la următoarea testare Digisport a apelat la experiența doctorului Pompiliu Popescu, fostul medic al echipei naționale, plecând de la cazul lui Cabral, jucătorul lui Poli Iași care a avut un test pozitiv și imediat a avut două negative.

„Trebuie să ai un minimum de educație ca să înțelegi ce se întâmplă! Lucrurile sunt simple. Dacă o probă a fost corectă, un test pozitiv poate ajunge negativ. După 10-12 ore, antigenul (o substanță care nu este recunoscută de organism ca fiind proprie – n.r.) poate să dispară și să negativeze testul, să nu mai existe concentrația necesară care ține testul pozitiv.

Mai rău este dacă ai un test negativ, după pozitiv, după iar negativ, după pozitiv. Atunci ne ducea cu gândul că probele nu sunt corect făcute. Dar în 8-10 ore, un test suferă o schimbare în antigen, astfel încât devine pozitiv sau negativ”, a explicat medicul Pompiliu Popescu, pentru sursa citată.

Distribuie:

Postaţi un comentariu