Puterea exemplului. Mario vorbește rar, o fac cifrele în locul lui

Foto: Dan Bodea

Pentru Mario Camora cifrele vorbesc singure. Căpitanul CFR-ului e liderul vestiarului din Gruia chiar dacă nu este și cel mai titrat fotbalist care a evoluat vreodată în tricoul vișiniu. Portughezul este însă, jucătorul care, dacă nu va suferi vreo accidentare în următoarea perioadă, va deveni fotbalistul străin cu cele mai multe meciuri pentru o echipă din România. La sfârșitul săptămânii trecute Camora a bifat meciul cu numărul 300, în toate competițiile, pentru campioana CFR.

Junior Morais, ultima frontieră
Pe numele lui real Mário Jorge Malino Paulino, Camora este deja la al nouălea sezon în tricoul vișiniu. A fost achiziționat în vara anului 2011, de la o grupare obscură din Portugalia, Naval, alături de care retrogradase în eșalonul secund. Conaționalul lui, Jorge Costa (antrenor al CFR-ului în perioada între 2011-2012 – n.a.), l-a adus la echipa din Gruia.

Era un moment greu. Vișiniii tocmai renunțaseră la serviciile lui Alvaro Pereira (transferat în vara anului 2011 la FC Porto, pentru 4,5 milioane de euro), iar Camora trebuia să-l facă uitat pe internaționalul uruguaian. S-a impus fără nicio problemă în primul 11. Dacă nu se va întâmpla nimic de natură să-i afecteze sănătatea și integritatea corporală, Camora îl va depăși în topul jucătorilor străini cu cele mai multe meciuri pentru o echipă din România, pe Junior Morais.

Fostul fotbalist al Astrei și a lui FCSB a adunat 317 meciuri (în Liga 1, Cupa și Supercupa României, Cupa Ligii și cupele europene). Camora a atins deja cota 300, o performanță impresionantă pentru un fotbalist care evoluează în defensivă, un compartiment în care ești mereu expus riscului unei accidentări grave, ca să nu mai spunem că fundașii încasează, de regulă, cele mai multe cartonașe galbene (lucru ce duce inevitabil la suspendări).

Foto: Dan Bodea

Camora l-a lăsat demult în urmă pe legendarul căpitan al CFR-ului, Ricardo Cadu, care a adunat un total de 259 de meciuri în toate competițiile. L-a depășit și pe Takayuki Seto, japonezul care a contabilizat 297 de meciuri în toate competițiile pentru astra Giurgiu.

Ultimul supraviețuitor a „minunii” de pe Old Trafford
Nu doar cifra impresionantă de meciuri pe care o va atinge Mario Camora în tricoul CFR-ului este un reper în cariera fotbalistului. Camora este ultimul supraviețuitor a „minunii” de pe Old Trafford. La data de 5 decembrie 2012 gruparea din Gruia obținea cea mai importantă victorie din istoria clubului (1-0, în deplasarea de la Manchester), în fața lui United, legendara campioană a Angliei, pregătită în acel moment de un alt nume de legendă, Sir Alex Ferguson.

Pentru un fotbalist care a pornit de jos, din a patra ligă portugheză, care juca fotbal de plăcere, după ce își termina treaba la un atelier de geamuri termopan, să câștigi pe terenul uneia dintre cele mai titrate echipe din fotbalul mondial, este o amintire de neprețuit. ”Acolo la Manchester am întâlnit jucători pe care cu un an înainte îi vedeam la televizor. Apoi, deodată îi vedeam pe teren, chiar lângă mine. Meciul acela nu o să îl uit niciodată”, rememorează Mario Camora, momentul triumfului de pe Old Trafford.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. vasilie rus says:

    felicitari MARIO ,SI MULTA BAFTA IN CONTINUARE !

Postaţi un comentariu