Punct echitabil în restanța cu UTA

Universitatea Cluj și UTA au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul disputat, miercuri, pe Cluj Arena, o partidă restantă din etapa a 6-a. Fără să mai aibă consistența și nervul arătat contra celor de la FCSB, în Cupa României, alb-negrii au reușit să controleze jocul cu UTA, fără să-și creeze însă, ocazii cu adevărat importante.

Oaspeții au deschis scorul încă din minutul 11, după încă o gafă marcă înregistrată a lui Kay. Fundașul Universității și-a calculat greșit pașii la o minge lungă, a trecut pe sub balon și i-a dat posibilitatea lui Ursu să scape singur spre poarta lui Dur Bozoancă. Fostul mijlocaș al „Șepcilor roșii” a înscris, apoi, în semn de respect pentru clubul la care s-a format ca jucător, și-a cerut scuze suporterilor.

Tot Ursu putea dubla avantajul echipei lui, dar șutul din minutul 16 a lovit bara. Takacs, Dican, Taub și Gavra au apărut și ei periculos în fața porții adverse, dar execuțiile lor au rămas fără finalitatea dorită. În minutul 37 Kay putea s-o îngroape pe Universitatea. L-a ținut în careu pe Hrezdac, dar arbitrul întâlnirii a decis să lase jocul să continue.

Alb-negrii au început tare repriza a doua și Goga a fost aproape să-l surprindă pe Iacob cu o execuție frumoasă din lateral. Portarul arădean a mai avut o intervenție bună în fața lui Takacs (min. 56), după care UTA a renunțat aproape total la orice intenție ofensivă, reușind să închidă perfect culoarele spre buturile lui Iacob.

Foto: Dan Bodea

Golul izbăvitor a căzut în minutul 86. Goga a bătut tare o lovitură liberă, mingea a fost deviată de Andrei Rus, iar traiectoria balonului l-a păcălit pe Iacob care s-a văzut învins de propriul coechipier. Ultima fază notabilă s-a petrecut în minutul 90+3, când oaspeții au scăpat pe contraatac, dar Buhăcianu nu l-a putut învinge pe Dur Bozoancă, în situație de unu la unu cu portarul universitar.

„În mintea jucătorilor noștri, promovarea era doar un obiectiv secundar. Nu avem foame pentru a câștiga meciuri. Nouă ne palce să jucăm cu FCSB, când e lume în tribune, când e atmosferă. Când vrei să promovezi trebuie să ai continuitate, să ai constanță, ori nouă asta ne lipsește. Noi trăim pentru meciurile importante”, de declarat la finalul partidei Adrian Falub.

După această partidă ”U” Cluj acumulează 17 puncte, unul peste Concordia Chiajna, echipă clasată pe loc retrogradabil. „Șepcile roșii” vor disputa următoarea partidă la finalul acestei săptămâni, în deplasare, cu Rapid București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu