Psihologia inversă n-a mai funcționat. CFR a ieșit din Liga Campionilor (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

CFR și-a încheiat prematur evoluția în Liga Campionilor, după 2-2 (5-6 la lovituri de departajare) cu Dinamo Zagreb, dar va continua în Europa League. Plecând de la evaluarea pe care le-a făcut-o propriul antrenor (la conferința de presă dinaintea meciului Dan Petrescu a redus la 10% șansele de calificare ale CFR-ului în turul 3 preliminar al UCL), feroviarii au jucat exact așa cum a prezis Petrescu, cu teamă.

Croații au avut nevoie de numai 14 minute ca să deschidă scorul prin Gojak, după o respingere neinspirată a lui Bălgrădean și o lipsă de reacție a fundașilor centrali, înghețați de spaimă la pătrunderea lui Ivanusec. Dacă feroviarii au căutat cu disperare fazele fixe, croații au arătat de ce echipele din marile campionate ale Europei sunt mereu cu ochii pe ei.

Foto: Dan Bodea

Calitate individuală net superioară, forță fizică, curaj, sprinturi năucitoare și minte limpede. Cam acestea au fost atributele care au făcut diferența. CFR a dat semne de viață abia după minutul 20. Mai întâi, Deac a trimis peste poartă o centrare ideală. În minutul 26 Boli, la fel de lent ca și la faza golului, n-a mai ajuns la întâlnirea cu mingea după o deviere de efect a lui Djokovic.

După alte două minute de joc Chipciu a irosit o dublă oportunitate, iar în minutul 37 Burcă a șutat frumos, cu exteriorul, dar ineficient. Finalul primei reprize i-a găsit pe croați în atac, dar Bălgrădean a avut două intervenții salvatoare, respingând de fiecare dată în barele porții, mingi pe care scria gol.

La pauză, Dan Petrescu l-a scos pe Chipciu și l-a aruncat în luptă pe veteranul Rondon, iar prezența lui pe teren s-a făcut simțită imediat. Venezueleanul și-a încercat norocul în minutul 47, iar trei minute mai târziu a trimis o pasă perfectă, în careu, pentru Debelujh care a fost faultat și arbitrul a dictat fără ezitare punctul cu var.

Foto: Dan Bodea

Mai mult Teophile Catherine a văzut direct cartonașul roșu și meciul părea să capete alt sens. Specialistul penaltiurilor, Deac, nu l-a putut învinge pe Livakovic care a respins în lateral. În continuarea fazei Djokovic a preluat mingea și a șutat, din poziție unu la unu cu portarul croat, dar Livakovic a respins din fandare și a păstrat avantajul echipei sale pe tabelă.

Pereira a restabilit totuși egalitatea cu un șut în forță, de la marginea careului, care l-a surprins pe Livakovic, acesta deviind mingea în proprie poartă. Vinicius a ratat incredibil (min. 69), Bălgrădean a respins șutul lui Stojanovic 74), iar Kastrati a înscris pentru 1-2, la capătul unei faze în care Petkovic a inventat o pasă de geniu pentru Ademi, care însă nu l-a putut învinge pe Bălgrădean. A fost la locul potrivit Kastrati.

Tot kosovarul putea închide tabela (min. 80), după o pătrundere în forță, dar Bălgrădean a fost încă o dată la post. În cel de al treilea minut adițional Rondon și Debelujh au colaborat perfect pentru reușita ultimului, care a dus meciul în prelungiri. În minutul 102 croații au fost aproape să-i califice pe CFR-iști, dar mingea nu a mai ajuns în plasa lui Livakovic.

Foto: Dan Bodea

După ce au scăpat cu fața curată, cei de la Dinamo au continuat să creadă că pot înscrie. În minutul 104 Stojanovic a pătruns în careu, a șutat tare, Bălgrădean a respins, iar Kastrati a trimis peste. S-a terminat 2-2 și a urmat loteria loviturilor de departajare. Bălgrădean a apărat șutul lui Gojak, din ultima serie de executanți, iar Golofca a tras cu frică permițându-i lui Livakovic a pareze al doilea penalti (după cel din timpul regulamentar, ratat de Deac).

Au urmat transformările lui Dilaver, Deac, Gvardiol și ratarea lui Boli. Dinamo Zagreb s-a calificat astfel, în turul 3 preliminat, în vreme ce campioana Ligii 1 își va continua traseul European în cea de a doua competiție continentală intercluburi. Feroviarii își vor afla viitorul adversar la începutul săptămânii viitoare când va avea loc tragerea la sorți a meciurilor din turul 3 preliminar al Europa League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu