Primul meci, prima victorie în Basketball Champions League pentru U-BT (galerie foto)

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj-Napoca a obținut primul succes din istoria participărilor în grupele Ligii Campionilor la baschet masculin 66-60 cu Darussafaka Istanbul, într-o partidă din grupa G a competiției.

Emoțiile debutului în această întrecere continentală intercluburi a fost evident în tabăra alb-negrilor și gruparea turcă a dat senzația că stăpânește perfect primele minute ale întâlnirii. Oaspeții s-au desprins la 0-4, dar au resimțit imediat forța și dorința ardelenilor de a face o figură frumoasă (4-4).

Deși echilibrate în mare măsură, primele 10 minute aveau să se încheie în avantaj pentru Darussafaka (14-21). Al doilea parțial a arătat adevărata valoare a trupei lui Mihai Silvășan. U-BT s-a adunat, a evoluat mult mai concentrată, dar și mai agresivă, iar acest lucru avea să se vadă și pe tabelă la pauza mare 32-31 în favoarea alb-negrilor.

Ședința tehnică din pauză a fost interpretată perfect în teren de campionii României care au continuat să înscrie constant și să se apere agasant. Turcii au înțeles prea târziu că au în față o echipă robustă și extrem de motivată. A fost 21-16 pentru U-BT după încă zece minute de joc, iar în ultimul parțial tot gazdele au știut să gestioneze încercările celor de la Darussafaka de a reintra în meci.

S-a terminat 66-60 cu Elijah Stewart (18 puncte, 6 recuperări) și Patrick Richard (17 p, 2 rec ș 2 pase decisive), cei mai buni jucători de pe teren. De altfel, Stewart a fost desemnat „omul meciului”.

„A fost un meci mare pentru noi. Știam că ne vor lipsi jucători așa că am decis să ne concentrăm mai mult pe defensivă. Ne-am propus să îi limităm la un joc în care ei nu sunt atât de buni, să ne folosim de mismatch-uri și să ne apărăm. Pentru asta ne-au adus aici. Știam care ne sunt obiectivele când am semnat cu această echipă.

Mi-au spus că își doresc să ne calificăm și eu dintotdeauna mi-am dorit să joc în Basketball Champions League. Așa cum am spus, avem o echipă, nu există nicio individualitate. Toată lumea își cunoaște rolul și cu toții practicăm un joc colectiv. Întotdeauna ne dorim să câștigăm, nu ne pasă de linia statistică.

Pentru acest club, cerul este limita. Când restul coechipierilor vor fi sănătoși, potențialul nostru va crește și mai mult. În acest moment, avem la dispoziție jumătate de echipă și totuși avem rezultate. Nu avem scuze, ci ieșim pe teren și luptăm în fiecare meci”, a declarat baschetbalistul american la conferința de presă.

Celălalt meci al grupei va avea loc miercuri, între Happy Casa Brindisi (Italia) şi Hapoel U-NET Holon (Israel). U-BT Cluj-Napoca va juca următoarea partidă pe 18 octombrie, în deplasare, cu Happy Casa Brindisi. Până atunci alb-negrii vor juca reeditarea finalei din sezonul precedent contra vicecampioanei CSM Oradea, pe 10 octombrie, la Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu