Primele transferuri la ”U” Cluj

Atacantul Albert Voinea și mijlocașul Cristian Balgiu sunt primele achiziții ale Universității Cluj. Cei doi erau liberi de contract după în sezonul recent încheiat au evoluat, UTA Arad, respectiv Gloria Buzău.

Albert Voinea are 28 de ani este un produs al Centrului de Copii și Juniori de la Pandurii Târgu Jiu, echipă pentru care a debutat în Liga 1 la vârsta de 18 ani, conform site-ului oficial al Universității Cluj.

Ulterior a fost achiziționat de Universitatea Craiova, unde a bifat 10 apariții și a marcat două goluri. A mai trecut pe la Metalul Reșița, Unirea Târlungeni, CSM Râmnicu Vâlcea și CSM Deva, Ripensia Timișoara și Turris Turnu Măgurele.

Începând cu a doua parte a ediției de campionat recent încheiate, noul vârf al Universității a jucat pentru UTA Arad, echipă ce a încheiat pe locul opt în Liga 1.

22 de minute/meci este media aparițiilor lui Albert Voinea în tricoul UTA-ei

Celălalt jucător care a semnat cu ”U” Cluj, Cristian Balgiu, a trecut și el pe la Turris Turnu Măgurele, una dintre echipele pregătite de noul antrenor al alb-negrilor, Erik Lincar. Crescut în academia Concordiei Chiajna, mijlocașul central de 26 de ani, Cristian Balgiu, a debutat în Liga 1 pe 15 martie 2013, într-un meci cu Astra Giurgiu.

A mai jucat la ASA Târgu Mureș, unde a bifat nouă prezențe, a trecut și pe la academica Clinceni, și Daco-Getica București, echipă la care a strâns 11 meciuri. A promovat alături de Turris Turnu Măgurele în Liga a II-a, iar în ultimele două sezoane a jucat la Gloria Buzău, în ultimul fiind titular incontestabil.

41 de meciuri a disputat Cristian Balgiu în ultimele două sezoane, pentru Gloria Buzău

Distribuie:

Postaţi un comentariu