Prima fază a Cupei României la baschet masculin a fost reprogramată pentru luna noiembrie

Foto: Dan Bodea

Consiliu Director al Federație Române de Baschet (FRB) a anunțat datele de disputare a meciurilor din prima fază a Cupei României în întrecerea masculină. Astfel, turneele de la Bucureşti, Oradea şi Sibiu vor f organizate în intervalul 8-13 noiembrie. Inițial, meciurile din prima faza a competiției urmau să se dispute între 17-22 octombrie, dar au fost amânate din motive pandemice, majoritatea echipelor participante anunțând cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

În turneul de la Bucureşti se vor disputa meciurile din grupa A, din care face parte și U-BT Cluj-Napoca, deținătoarea trofeului. Pentru un loc la turneul Final 8, clujenii vor întâlni formațiile Dinamo Bucureşti, BCMU Piteşti și CSM Galaţi. La Oradea vor evolua în grupa B, echipa gazdă CSM, Steaua Bucureşti, SCM Craiova, Athletic Constanţa şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, iar la Sibiu, în grupa C, se vor înfrunta echipele CSU din localitate, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Târgu Jiu.

În faza grupelor se va juca pe sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate din fiecare grupă, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament de pe locul 3 se vor califica la Turneul Final 8, care va avea loc între 6-9 martie anul viitor, gazda urmând a fi anunțată cel mai probabil la sfârșitul acestui an. Toate partidele se vor juca fără spectatori, conform reglementărilor legale în vigoare.

Iată și programul confruntărilor pentru U-BT:
Etapa I
U-BT Cluj-Napoca vs CSM Galați
Etapa II
BCMU FCA Pitești vs U-BT Cluj-Napoca
Etapa III
U-BT Cluj-Napoca vs Dinamo Știința București

Orele de joc și ziua de pauză vor fi stabilite de FRB în funcție de programul transmisiilor TV și de opțiunea organizatorului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu