Prietenia, secretul unui dublu de succes

Rareș Șipoș este unul dintre cei mai medaliați sportivi clujeni în competițiile internaționale oficiale, de juniori și tineret. Practic din 2014 încoace nu a ratat niciun podium european la întrecerile rezervate categorie de vârstă la care a evoluat (cadeți, juniori și tineret). La recent încheiata ediție a Campionatelor Europene de tineret (sub 21 de ani), alături de Cristian Pletea și-a trecut în palmares o nouă medalie de aur, de această dată în proba de dublu.

Rivali și prieteni deopotrivă
Titlul european cucerit de Rareș Șipoș și Cristian Pletea este cel mai important succes din cariera celor doi tineri jucători. Interesant este că în întrecerile de simplu, Șipoș și Pletea sunt rivali, ei fiind de departe cei mai valoroși sportivi români la categoria lor de vârstă (19 ani). Acest aspect nu-i impiedică să facă echipă atunci când e nevoie.

„Prietenia este secretul echipei noastre, suntem cei mai buni prieteni. Și calitățile pe care fiecare le are la masa de joc sunt importante, dar la un nivel înalt contează foarte mult și relația dintre cei doi parteneri”, explică Rareș secretul succesului la europenele de la Varazdin. Pentru sportivul clujean nu este primul titlu continental. A mai triumfat și la categoria cadeți, în proba de simplu, dar la dublu este prima victorie într-o competiție majoră.

„Pentru noi acest european, la categoria U21, a fost cea mai importantă competiție din acest an. În urmă cu o lună am învins într-un turneu, în Spania, și am realizat că putem să cucerim aurul continental. M-am simțit foarte bine și odihnit mental, amândoi suntem în formă și am dat tot ce am avut mai bun. Acest titlu european înseamnă foarte mult pentru mine. Am câștigat foarte multe medalii, dar la Campionatele Europene și Mondiale îmi lipsea titlul la dublu”, povestește Rareș.

Sportivul clujean a fost aproape de aurul continental și în proba de simplu. În semifinale, Rareş Şipoş l-a întrecut pe belgianul Laurens Devos cu 4-2, dar a fost învins în finală de principalul favorit, rusul Vladimir Sidorenko, scor 1-4. La juniori, una dintre cele mai importante performanțe ale lui Rareș Șipoș este medalia de bronz cucerită cu echipa României la Campionatele Mondiale de juniori, din 2017, la Riva del Garda.

De menționat a fost prima medalie mondială din istoria tenisului de masă, la masculin, juniori, iar în semifinale România a fost singura echipă non-asiatică, celelalte trei echipe fiind China, Japonia şi Coreea de Sud. La precedentele întreceri continentale de juniori, Rareș a cucerit două medalii de bronz în proba de simplu, în 2018, la Minsk, și un an mai târziu la Gondomar.

De la 4 la 19 ani Rareș Șipoș a câștigat tot ce se putea câștiga în tenisul de masă, sigurul regret fiind acela că a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de vară, din acest an, de la Tokyo, dar timpul este de partea sportivului, nicidecum împotriva lui.

Distribuie:

Postaţi un comentariu