Presa din Turcia îl contestă pe Lucescu

Foto: Dan Bodea

Victoria României în amicalul cu Turcia, scor 2-0, a deteriorat și mai tare situatia oricum tensionat în care se află selecționerul Naționalei Semilunei, Mircea Lucescu. După cinci meciuri în care a obținut o singură victorie în calitate de selecționer al Turciei, Mircea Lucescu a fost pus la zid de presa din Bosfor. ”Echipa naţională nu a dat speranţe. Turcia a jucat prost în faţa adversarei sale şi nu a dat speranţe pentru viitor”, a titrat Hurryet. ”Statistică înfricoşătoare cu Lucescu! În doar 5 meciuri… Echipa naţională a câştigat un singur meci cu Lucescu, din cele 5 disputate – 4 oficiale şi unui amical”, a ”plusat” Fotomac.

Mai mult, pe rețelele de socializare au apărut și cereri de demisie a antrenorului român. Cel mai vehement a fost Nihat Kahveci, fotbalist cu 69 de meciuri în tricoul primei reprezentative a Turciei. ”În prima repriză am jucat de parcă am fi avut interdicție să legăm 3 pase. Ca o glumă. Sunteţi în ţara dumneavoastră. Cred că ar trebui să rămâneţi acolo, domnule Lucescu”, a punctat fostul internațional. Mircea Lucescu a încercat să explice, la conferința de presă de după meci, că naționala Turciei traversează o perioadă de reconstrucție și că este nevoie de multă răbdare pentru a redeveni o forță în fotbalul european și mondial.

”Scopul meu a fost să văd niște jucători noi, care au debutat azi <<joi, 9 noiembrie, n.a.>>: pe Attila Turan sau pe Kenan, pe care l-am văzut aici, ieri <<miercuri, 8 noiembrie, n.a.>>. Lipsa jucătorilor turci se vede. România a avut 30 de jucători pe listă, noi am avut 21 și am luat tot ce s-a putut lua în momentul de față. Relațiile de joc nu puteau să existe. Greșelile au apărut din cauza nesincronizării, nu din cauza deficiențelor tehnice”, a explicat selecționerul român al Turciei.

Reamintim că naționala Turciei a ratat calificarea la turneul final al Cupei Mondiale de anul viitor. Cu Mircea Lucescu selecționer fotbaliștii Semilunei au obținut un singur succes (1-0 cu Croația), trei înfrângeri (0-2 cu Ucraina, 0-3 cu Islanda și 0-2 cu România), și a terminat la egalitate scor 2-2 cu Finlanda.

Distribuie:

Postaţi un comentariu