Prea buni, mult prea buni pentru Liga 1. CFR a trimis-o la colțul rușinii pe FCSB

Foto: Dan Bodea

CFR s-a impus la limită, scor 1-0, în duelul cu FCSB, cel mai așteptat meci al etapei cu numărul 23, prima din 2020. Ceea ce ar fi trebuit să fie un spectacol sportiv s-a transpus în teren într-o luptă disperată a roș-albaștrilor de a opri acțiunile gazdelor. Vedetele FCSB-ului au arătat ca o mână de jucători blazați, incapabili să ia o acțiune pe cont propriu, să facă diferența.

Foto: Dan Bodea

CFR-ul a început în atac și în minutul 3 au cerut penalti, după o cădere teatrală a lui Itu în suprafața de pedeapsă. Preț de câteva minute oaspeții au dat senzația că au reușit să echilibreze balanța, dar centrarea lui Burcă (min. 23) a scos în evidență, încă odată, carențele din jocul vicecampioanei. Costache s-a desprins lejer din marcaj și a irosit cea mai mare ocazie de până atunci.

Replica roș-albaștrilor a venit după mai bine de 10 minute. Momcilovic a centrat la colțul lung, Florinel Coman a ieșit la rampă, singura dată în acest meci, dar a șutat în ceafa lui Costache. A fost ultima fază importantă a primei reprize, care s-a terminat, clasic, 0-0.

Foto: Dan Bodea

Oaspeții l-au aruncat în luptă pe Darius Olaru, dar primii care au apărut periculos în careul advers au fost tot CFR-iștii. În minutul 58 Djokovic a prins un șut fantastic, l-a surprins pe Bălgrădean, dar mingea a trecut la o palmă de vinclul porții oaspeților. N minutul 61 a apărut în careul advers și Moruțan, dar a șutat lamentabil din poziție ideală.

Odată cu trecerea timpului, gazdele au dat senzația că se mulțumesc cu 0-0, iar oaspeții au căzut, iar, în plasa întinsă de jucătorii lui Dan Petrescu. Roș-albaștrii s-au relaxat și ei, mulțumiți cu rezultatul de pe tabela de marcaj, iar vișiniii au lovit pe contraatac. Deac a interceptat o pasă greșită, a pătruns în forță spre poarta lui Bălgrădean, a fost faultat, din postură de ultim apărător, de Planic, și fundașul oaspeților a văzut direct cartonașul roșu.

Foto: Dan Bodea

Tot Deac a șutat slab din lovitura liberă ce a rezultat fazei anterioare, dar mingea a ajuns la Vinicius și fundașul de care Dan Petrescu încearcă de ceva vreme să scape, a prins un șut incredibil în vinclul porții lui Bălgrădean, lăsându-l fără replică pe goalkeeper-ul oaspeților, stabilind în același timp și scorul final (min. 79).

În ultimele 10 minute feroviarii au înghețat jocul, au așteptat răbdători fluierul final, și s-au distanțat la 7 puncte de U Craiova și Astra (principalele urmăritoare), și la 8 puncte de FCSB, care are totuși un meci mai puțin. „O victorie meritată, fără dubii. Nimeni nu are ce să zică. Terenul nu a fost foarte bun, dar ne-am adaptat mai bine. E o victorie importantă pentru noi, pentru moral”, a spus la finalul partidei Dan Petrescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu