Potaissa Turda va reprezenta Clujul și în viitorul sezon al cupelor europene la handbal

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Telenovela încheierii sezonului intern de handbal 2019/2020 și-a derulat, luni, ultimul episod, iar Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis cu majoritate de voturi (11-5), anularea etapelor nedisputate, încheierea campionatului în Liga Națională (masculin și feminin) cu înghețarea clasamentelor actuale, fără acordare de titlu/medalii.

Odată ratificată această decizie se cuvine să salutăm performanța băieților de la Potaissa Turda care au încheiat campionatul pe poziția a doua, ceea ce reprezintă cea mai importantă performanță internă din istoria clubului. Grație locului 2, Potaissa va reprezenta Clujul și în viitoarea ediție a cupelor europene intercluburi.

Direct în grupele European Handball League
Potaissa Turda este de ani buni un exemplu pentru majoritatea cluburilor de handbal din țara noastră. Apărută parcă de nicăieri, gruparea clujeană este an de an prezentă în competițiile continentale intercluburi, fiind, de altfel, și singura echipă clujeană care a cucerit un trofeu continental (Challenge Cup, în 2018).

Dintre toate echipele din România care așteaptă să afle în ce cupă europeană vor evolua la toamnă, clujenii știu sigur că se vor alinia la startul noii competiții European Handball League, fosta Cupă EHF, rebrenduită și mult mai atractivă din moment ce Liga Campionilor se va reduce de la 28 de echipe la 16, diferența de 12 cluburi urmând a se regăsi printre adversarii Potaissei în cea de a doua competiție valorică a Europei.

European Handball League (EHL) va fi organizată după formatul patru grupe a câte șase echipe, iar 12 din cele 24 de participante vor avea asigurat direct locul în grupe. Conform algoritmului prezentat de Federația Europeană de Handbal, România are rezervate două locuri în noua competiție. Conform clasamentului final al stagiunii 2019/2020 din Liga Națională, acestea ar reveni echipelor Dinamo și Potaissa Turda.

FH speră să obțină un wild card pentru ca Dinamo să evolueze în Liga Campionilor, astfel că Potaissa ar putea rămâne singura reprezentantă a țării noastre în EHL. Ba mai mult, datorită rezultatelor din ultimii trei ani, obținute în Challenge Cup (Potaissa a câștigat trofeul în 2018 și a jucat finala în 2017), clujenii au 99% șanse să se numere printre cele 12 echipe admise direct în grupele EHL.

Distribuie:

Postaţi un comentariu