Potaissa Turda și-a consolidat locul 2 în Liga Națională după 32-23 cu HC Vaslui

Foto: Dan Bodea

Echipa clujeană AHC Potaissa Turda a mai făcut un pas spre a doua medalie de argint consecutivă în Liga Națională de handbal masculin, după o nouă victorie lejeră, scor 32-23 cu HC Vaslui în etapa a 22-a a campionatului.

Meciul s-a disputat la Cluj-Napoca și a fost controlat de la un capăt la altul de trupa lui Horațiu Gal. Moldovenii au deschis scorul și au fost în avantaj, 6-4 până în minutul 8. Și au văzut ultima oară scor egal pe tabelă (8-8), în minutul 17, după care galben-albaștrii au forțat atât cât să-și asigure un avans liniștitor de goluri (6), până la pauză.

Repriza a doua nu a mai avut istoric. Potaissa s-a desprins și la 7 goluri și a controlat meciul de așa manieră încât să nu existe nici un semn de întrebare în ceea ce privește învingătoarea. Cea mai mare diferență de scor a fost de 10 goluri în favoarea clujenilor care, fără să forțeze cu adevărat, au obținut victoria cu numărul 17 în actuala ediție de campionat.

Zacaciurin (6 goluri), Pavel (4), Thalmaier (4), Pop (4), Szoke (3), Pințoiu (3), Savic (3), Cîntec (2), Dumitriu (2) și Vereș (1) au fost marcatorii trupei lui Horațiu Gal care și-au securizat poziția a doua a clasamentului.

„A fost un meci frumos, cu un handbal în viteză. În partea a doua a partidei s-a văzut că am avut la dispoziție mai multe schimbări și am reușit să ne distanțăm. E bine că am terminat meciul fără noi accidentați și sperăm ca pentru meciul de mâine să îi recuperăm și pe băieții care nu au putut evolua azi”, a declarat la finalul întâlnirii antrenorul Horațiu Gal.

Vineri, de la ora 15:50, AHC Potaissa Turda va întâlni Gloria Buzău, într-un meci care ar trebui să însemne încă trei puncte pentru formația clujeană, iar duminică, 11 aprilie urmează un nou meci, aparent lejer, cu CSM Bacău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu