Potaissa Turda, la două jocuri de o nouă performanță extraordinară

Foto: Dan Bodea (Arhivă)

Handbaliștii de la Potaissa Turda au câștigat duelul cu CSM București, scor 29-25, și este la două jocuri de a reedita performanța din sezonul trecut pe care l-au încheiat pe poziția a doua a clasamentului Ligii Naționale.

Întâlnirea din Sala Sporturilor „Hori Demian” a început sub semnul echilibrului, cu echipa vizitatoare încercând să controleze jocul. În minutul 15 bucureștenii conduceau cu 10-7 și părea să aibă suficiente resurse să țină ritmul măcar până la pauză.

Potaissa a egalat la 11, în minutul 24, și din acel moment nu a mai cedat inițiativa. Ultima sirenă a primei reprize le-a găsit pe cele două oponente într-un echilibru aparent, scor 14-13 în favoarea Potaissei, dar repriza a doua a fost decisivă.

CSM-ul a încercat să reintre în meci, s-a apropiat la un gol de Potaissa, dar nu a avut forța mentală necesară să facă diferența. Clujenii au controlat inteligent disputa, au fost precauți pe faza defensivă, chiar dacă de multe ori precipitați în atac, dar au încheiat meciul cu determinarea necesară pentru a obține un succes care le poate aduce, în sfârșit, medalia de argint în întrecerea internă (anul trecut campionatul a fost suspendat și Potaissa, deși a terminat a doua în clasament, nu a fost premiată de FRH).

Ghiță (11 goluri), Dumitriu (5), Cîntec și Pavel (câte 3), Dragas și Szoke (câte 2), Thalmaier, Talas și Pop (câe un gol), au fos marcatorii Potaissei. În ultimele etape, trei la număr, Potaissa va disputa doar două meciuri, cu Dobrogea Sud, în „finala” pentru locul 2, și cu Minaur Baia Mare, una dintre echipele cu pretenții din Liga Națională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu