Potaissa Turda învinge pe Steaua și urcă pe podium

Foto: Dan Bodea

Seria partidelor din etapa a opta a Ligii Nționale de handbal masculin a început cu întâlnirea dintre Steaua București și Potaissa Turda. Partida s-a disputat la Chiajna și a fost câștigată la mare luptă de clujeni, scor 31-29. Succesul din localitatea de lângă capitală i-a dus pe handbaliștii clujeni din nou pe podiumul clasamentului, locul 3, cu 16 puncte, trei mai puține decât liderul CSM București.

În Sala Sporturilor din Chiajna, unde Steaua își dispută meciurile de pe teren propriu, clujenii au deschis scorul după doar 36 de secunde prin Ghiță Radu Cristian. Steaua a egalat, dar turdenii s-au desprins prin reușitele lui Georgică Cîntec. Gazdele au egalat la patru și la șapte, dar tot clujenii au fost cei care au dictat ritmul. La pauză tabela arăta 14-15.

Roș-albaștrii au început ceva mai bine repriza a doua, în timp ce Ghiță Radu Cristian și Georgică Cîntec au ratat nepermis și le-au dat șansa bucureștenilor să reintre în meci. Primele minute din actul secund au reprezentat șocul de care aveau nevoie sportivii lui Horațiu Gal, care au înțeles destul de repede că nu își permit să se relaxeze nici măcar câteva secunde, dacă vor să câștige.

Steaua și Potaissa au mers cap la cap până la finalul întâlnirii, câștigată greu de galben albaștrii. Dacă Potaissa a revenit pe podium, în coada clasamentului continuă să stagneze CS Universitatea Cluj cu 7 înfrângeri în tot atâtea meciuri. Alb-negri vor evolua, sâmbătă, în deplasare, la Minaur Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu