Potaissa Turda, încă o victorie fără emoții în turneul de la Sfântu Gheorghe

Sursa foto: ahcpotaissaturda/Facebook

Handbaliștii de la Potaissa Turda au obținut, joi, al doilea succes în turneul organizat de Federația Română de Handbal din cadrul calendarului competițional al sezonului 2020/2021. Trupa lui Horațiu Gal s-a impus cu 34-29 în fața formației CSM Vaslui, într-un meci contând pentru etapa a VII-a a Ligii Naționale.

Astfel, clujenii ajung la trei victorii în turneul de la Sfântu Gheorghe, celor două de pe teren (cu CSM Suceava și cu CSM Vaslui), adăugându-se victoria la masa verde cu CSM Focșani (10-0), moldovenii fiind descalificați din cauză că au avut mai mult de 3 jucători testați RT-PCR cu rezultat pozitiv, în timpul desfășurării turneului.

În disputa de joi echilibrul s-a menținut doar până în minutul 7 când vasluienii au reușit să se apropie la doar un gol de trupa lui Horațiu Gal. Până la pauză clujenii aveau deja un avantaj de patru goluri (scor 18-14), grație reușitelor lui Pavel (5 goluri), Ghiță (4), Cîntec (3), Thalmaier (2), Talas (1), Pop (1), Pințoiu (1) și Vereș (1).

Moldovenii au mai avut o răbufnire în debutul reprizei a doua, reușind să se apropie pentru ultima oară la un gol de Potaissa (scor 20-19), după care turdenii s-au distanțat reușind să mențină constant un ecart de 4-5 goluri în fața vasluienilor, până la final. Ghiță (9 goluri), Pavel (8), Cîntec (4), Thalmaier (3), Talas (3), Pințoiu (3), Pop (1), Vereș (1), Iancu (1) și Ghivil (1) și-au trecut numele pe lista marcatorilor.

Cu această victorie galben-albaștrii acumulează 15 puncte și urcă, temporar, pe treapta a treia a podiumului Ligii Naționale. Vineri, Potaissa Turda va avea zi de pauză, iar sâmbătă, de la ora 18:15 va înfrunta pe CS HC Buzău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu