Potaissa Turda a trecut în fruntea Ligii Naționale

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda este noul lider al Ligii Naționale, după ce a învins cu scorul de 28-24 pe CSM București, într-un meci din cadrul etapei a 22-a a întrecerii interne. Considerat ”capul de afiș” al rundei, meciul de la Turda și-a respectat acest statut, iar jucătorii celor două echipe au fost generoși în efort. Au trebuit să treacă 9 minute din partidă pentru ca Potaissa să preia conducerea, scor 4-3, însă, din acel moment clujenii nu au mai scăpat nicio secundă meciul din mână.

Ionuț Irimuș a făcut adevărate minuni în poartă, iar colegii lui au simțit momentul favorabil și s-au distanțat chiar și la 5 goluri diferență. La pauză Potaissa avea 4 goluri avans, iar această diferență avea să se mențină până la finalul întâlnirii. Oaspeții au depus un efort considerabil în prima parte a reprizei a doua, pentru a ”prinde din urmă” trupa lui Horațiu Gal, dar nu au reușit să se apropie la mai mult de două goluri.

Cu un joc extrem de mobil și împinși de la spate de un public extrem de vocal, handbaliștii clujeni s-au desprins în învingători încă din minutul 50 când tabela de marcaj indica scorul de 25-18 în favoarea gazdelor. Potaissa nu a mai forțat în finalul jocului, astfel că CSM București a terminat disputa cu o înfrângere onorabilă, la doar 4 goluri diferență. Georgică Cîntec a fost principalul marcator al Potaissei cu 8 reușite. Etapa viitoare echipa clujeană va evolua în Banat, în fața Politehnicii Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu