Potaissa Turda a obținut al 10-lea succes consecutiv în Liga Națională și încheie anul pe locul 2

Sursa foto: handbalmania.ro (arhivă)

Handbaliștii de la Potaissa Turda au câștigat și ultimul meci din acest an, scor 24-18, cu Minau Baia Mare și a încheiat prima parte a sezonului pe locul al doilea a clasamentului. Portarii Irimuș și Șelaru au închis poarta și au contribuit decisiv la cel de al 10-lea succes consecutiv al trupei antrenate de Horațiu Gal.

Primul sfert de oră a fost echilibrat. Abia de la scorul de 5-5 clujenii au reușit să se desprindă menținând o diferență de două, uneori trei goluri, până la finalul primei reprize (11-9). Tot Potaissa a marcat prima și în actul secund și ecartul de pe tabela de scor a crescut la 4 goluri, în minutul 38, apoi la cinci goluri, în minutul 42 și maramureșenii nu au mai reușit să restabilească echilibrul de forțe.

Cea mai mare diferență, de 7 goluri în favoarea turdenilor, s-a înregistrat în finalul întâlnirii, când oricum problema învingătoarei era demult lămurită. Pop, Talas și Ghiță au fost principalii marcatori ai Potaissei, toți trecându-și în cont câte patru reușite. De partea cealaltă doar Csepreghi a reușit să înscrie și el patru goluri pentru Minaur.

Astfel, Potaissa Turda încheie anul sportiv pe poziția a doua, aceeași pe care se afla și în momentul în care precedentul campionat a fost înghețat, Federația Română alegând să anuleze partea a doua sezonului 2019/2020 și să nu acorde titlul liderului Dinamo. Tot bucureștenii vor intra și în 2021 de pe prima poziție (42 de puncte) cu un avans de 6 puncte în fața clujenilor (36). Ambele formații au câte un meci mai puțin disputat și, în ambele cazuri FRH va omologa victoriile la masa verde ale Potaissei și Dinamo, în fața Dunării Călărași.

Distribuie:

Postaţi un comentariu