Potaissa Turda a învins revelația sezonului în curs și se menține pe podiumul Ligii Naționale

Foto: Dan Bodea (Arhivă)

Reprezentanta Clujului în elita handbalului românesc, Potaissa Turda, a obținut un nou succes în turneul de la Sfântu Gheorghe, organizat de Federația Române de Handbal. Clujenii s-au impus în fața Gloriei Buzău, revelația campionatului în derulare, scor 34-30, la capătul unui meci în care adversarii au rezistat mai bine de 20 de minute în fața mult mai experimentaților jucători ai lui Horațiu Gal.

Debutul întâlnirii a fost extrem de echilibrat cu buzoienii reușind să se desprindă la două goluri în minutul 9 (6-4). De altfel acesta a fost ecartul maxim pe care Gloria a reușit să-l atingă de patru ori în meciul cu Potaissa, ultima oară în minutul 18 (12-10), după care clujenii au înscris de trei ori consecutiv și au trecut la conducere (12-13 în minutul 22).

Până la pauză buzoienii au mai reușit o singură dată să egaleze scorul, apoi trupa lui Horațiu Gal a preluat controlul jocului și au fost permanent în avantaj până la ultima sirenă (17-19). În repriza a doua superioritatea clujenilor a fost și mai evidentă, galben-albaștrii reușind fără să forțeze prea mult să se distanțeze la cinci goluri.

Cea mai mare diferență în favoarea clujenilor s-a consemnat în minutul 41 (19-25). A fost momentul în care jucătorii Potaissei au intrat pe modul „conservare” și au forțat doar atât cât să răspundă la fiecare încercare a buzoienilor de a echilibra situația pe tabela de marcaj. S-a terminat 34-30 în favoarea Potaissei care se menține pe locul 3 în clasamentul Ligii Naționale.

Ghiță, autor a 11 goluri, Dragas (5), Cîntec (4), Thalmaier (4), Talas (4), Pavel (2), Ghivil (1), Pop (1), Szoke (1) și Savic (1), au fost marcatorii echipei lui Horațiu Gal în întâlnirea cu Gloria Buzău. Următorul meci al clujenilor este programat duminică, cu CSM Bacău.

Distribuie:

Postaţi un comentariu