Potaissa Turda a întors rezultatul pentru o calificare spectaculoasă în European League

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda s-a calificat în turul 2 preliminar al EHF European League după victoria spectaculoasă (32-27) obținută în returul cu Gorika din runda inaugurală a celei de a doua competiții europene intercluburi. Clujenii au pierdut prima manșă, pe teren propriu, scor 24-26.

În Croația trupa lui Horațiu Gal a făcut un meci perfect, pe care l-a controlat de la un capăt la altul, arătând ca o echipă care merită să joace în grupele European Legaue. La pauză galben-albaștrii aveau deja un avantaj de 7 goluri pe tabela de marcaj (11-18), asigurându-și în mare accederea în faza următoare a competiției.

Gazdele au încercat să reintre în meci, în actul secund, dar clujenii au evoluat inteligent și au reușit în permanență să aibă un avans de 7-8 goluri. Portarii Irimuș și Șelaru au reușit parade importante, iar pe linia de 9 metri jocul a funcționat aproape ireproșabil. Cristian Ghiţă, autor a 9 goluri, Georgică Cîntec (6) și Marius Szoke (6), au fost principalii marcatori ai Potaissei.

Reamintim că echipa clujeană a încheiat precedentul sezon al Ligii Naționale pe poziția a doua a clasamentului. Titlul de campioană nu a fost acordat, Federația Română de Handbal luând decizia de a îngheța întrecerea internă din cauza pandemiei de coronavirus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu