Potaissa Turda a făcut instrucție cu CSU Suceava, în turneul de la Sfântu Gheorghe

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda s-a impus, luni, cu scorul de 34-24 în disputa cu CSU Suceava, în cel de al doilea meci din cadrul turneului organizat de Federația Română de Handbal la Sfântu Gheorghe. Pentru clujeni aceasta este prima victorie în turneul de la Sfântu Gheorghe, după ce în primul joc a cedat cu 26-29 în fața lui Dinamo.

Întâlnirea cu CSU Suceava a fost la îndemâna băieților lui Horațiu Gal încă din primele momente. În minutul 4 tabela de marcaj indica deja 3-0 pentru clujeni care nu au cedat nicio clipă inițiativa, handbaliștii suceveni reușind abia pe finalul primei reprize să se apropie la un gol diferență (14-15), însă la cabine s-a intrat la scorul de 16-14 pentru galben-albaștrii.

Sucevenii au înscris primii în repriza a doua și a fost ultimul moment în care CSU a fost la doar un punct în urma Potaissei. Clujenii s-a distanțat la trei (20-17), apoi la nouă (26-17), după 10 minute de joc în care moldovenii nu au reușit să desfacă apărarea ardelenilor. În final, diferența de 10 goluri, în favoarea Potaissei, ilustrează perfect diferența de valoarea dintre cele două oponente.

Pentru Potaissa Turda au marcat: Szoke (7 goluri), Thalmaier (6), Cîntec (5), Pavel (4), Ghiță (4), Vereș (2), Pințoiu (2), Talas (2), Pop (1) și Savic (1). Grație acestui rezultat clujenii au revenit, fie și temporar, pe podiumul Ligii Naționale, cu 9 puncte, la trei lungimi în urma celor de la Dobrogea Sud și Dinamo, singurele formații cu maximum de puncte (12), după patru jocuri disputate. Miercuri, de la ora 16:30, Potaissa va întâlni pe CSM Focșani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu