Politehnica Cluj, încă trei înfrângeri în Superliga Națională de polo pe apă

Sursa foto: politehnica-cluj.ro

Echipa masculină de polo Politehnica Cluj a înregistrat încă trei înfrângeri în meciurile din Superliga Națională, în cadrul celui de al doilea turneu din calendarul competițional al sezonului 2020/2021, care se derulează în aceste zile la Brașov. În primul joc clujenii au cedat la mare luptă în fața celor de la Dinamo, scor 6-10, prima repriză (scor 6-2 pentru roș-albi) fiind decisivă pentru succesul bucureștenilor.

A doua repriză a fost câștigată de Politehnica, scor 2-0, clujenii reușind un nou parțial bun (scor 1-1) în ultima repriză. Raul Bindea (3 goluri), C. Schill (2) și Silav au fost marcatorii Politehnicii, în meciul cu Dinamo. A urmat întâlnirea cu Steaua, una fără istoric, roș-albaștrii câștigând fără emții cu un nou scor fluviu – 23-4.

Nici în partida cu Sportul Studențesc clujenii nu au reușit să facă mai mult, cedând în final cu 5-15. Vineri, de la ora 16:00, Politehnica va înfrunta Crișul Oradea, iar sâmbătă dimineața, de la ora 9:00 pe Rapid București. Ultima partidă, cu AMEFA Arad, este programată duminică. Echipa din Arad nu a participat la primul turneu, da a fost reprimită în campionat după ce a primit sprijin financiar de la echipa de fotbal UTA, care s-a oferit să achite costurile de competiție, deplasare și masă, precum și costul testelor pentru Covid pe care sportivii sunt nevoiți să le facă.

În schimb, la turneul de la Brașov nu participă vicecampioana României, CSM Oradea. Nu mai puțin de 11 jucători și un component al colectivului tehnic au fost depistați pozitiv la noul coronavirus. Alte trei echipe au cazuri de Covid-19. Campioana Steaua are 5 jucători depistați pozitiv la coronavirus, la Rapid sunt doi sportivi infectați, în timp ce Sportul Studențesc are și ea un poloist confirmat cu Covid-19.

Dacă rezultatele înregistrate de poloiștii clujeni par dezastruoase, există și o explicație. Echipa Politehnica participă în competițiile interne deși în Cluj bazinele sunt în continuare închise. În aceste condiții echipa este obligată să se pregătească în alte orașe. Spre exemplu, înaintea turneului de la Brașov, poloiștii clujeni s-au antrenat o săptămână la București.

Distribuie:

Postaţi un comentariu