Petrescu nu-și schimbă discursul, dar admite că CFR are, totuși, șansa ei în meciul cu Dinamo Zagreb

Foto: Dan Bodea

CFR va înfrunta, miercuri, de la ora 21:00, câștigătoarea campionatului Croației, Dinamo Zagreb, în turul 2 preliminar al UEFA Champions League. Meciul se joacă în manșă unică, pe terenul feroviarilor, însă antrenorl Dan Petrescu îi consideră pe croați ca favoriți la calificare, admițând, totuși, că CFR are șansa ei să acceadă în turul 3 preliminar.

„Dinamo Zagreb e o echipă foarte bună, e favorită, dar nu e Sevilla! O să avem și noi șansa noastră, dar cei de la Dinamo Zagreb sunt favoriți. Sper să facem un meci excelent acasă, se poate întâmpla orice”, a declarat Petrescu, prefațând întâlnirea de miercuri seara.

Feroviarii au câștigat primele două meciuri oficiale ale noului sezon, 2-0 în Malta cu FC Floriana și 2-1, în deplasare, cu Academica Clunceni, în prima etapă a Ligii 1. Însă, în ambele cazuri jocul vișiniilor a fost mai degrabă modest, în condițiile în care Petrescu susține că nu se poate baza pe mai mulți jucători.

Djokovic și Debeljuh, pe lista UEFA
Rămas fără atacanții George Țucudean și Lacina Traore, care au refuzat să-și prelungească angajamentele cu CFR din cauza datoriilor financiare pe care clubul le are către ei, Dan Petrescu a decis să-l includă pe lista UEFA, pentru meciul cu Dnamo Zagreb, pe Gabriel Debeljuh, singura achiziție până în acest moment a feroviarilor, dar și pe Danjan Djokovic, revenit la antrenamente după o perioadă în care oficialii clubului au susținut că ar fi suspect de coronavirus. Acestea nu sunt singurele noutăți pentru jocul de miercuri.

„Vinicius, Burcă și Pereira vor reveni, vor juca sigur. Omrani e accidentat, până la întrerupere nu va apărea în echipă. Păun are doar câteva zile cu echipa, l-am băgat pentru moral (în meciul cu Academica Clinceni – n.a.)”, a detaliat Dan Petrescu.

Djokovic este în conflict deschis cu conducerea clubului, tot din cauza restanțelor financiare, dar este cunoscut pentru profesionalismul de care dă dovadă atunci când intră pe teren. Croatul nu a ascuns că ar vrea să plece la campioana Turciei, însă feroviarii nu sunt mulțumiți de oferta primită, aproximativ 500.000 de euro.

Un fost atacant al lui ”U” efectuează vizita medicală
Antrenorul CFR-ului a declarat înaintea jocului cu FC Floriana că și l-ar dori pe Denis Alibec, dar atacantul Astrei nici nu vrea să mai audă de campionatul României. În aceste condiții tehnicianul feroviarilor s-a reorientat și a cerut conducătorilor clubului să facă totul pentru a-l aduce la echipă pe Jakub Vojtus. Atacantul slovac are 26 de ani și a evoluat în trecut (2016) la rivala Universitatea Cluj.

Fotbalistul a evoluat ultima oară la Academica Clinceni și este liber de contract. Vojtus efectuează în aceste zile vizitele medicale, la Cluj-Napoca, și dacă nu vor apărea probleme va semna cu CFR, feroviarii oferindu-i un salariu lunar de 8.000 de euro, mult peste ce încasa la Clinceni, sau în trecut la ”U”.

Adversara CFR-ului în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor a disputat două meciuri oficiale în noul sezon, ambele în campionat, ambele câștigate la zero, 6-0, acasă cu Lokomotiva Zagreb, respectiv 1-0, în deplasare la Celje. Meciul CFR – Dinamo Zagreb se joacă miercuri, de la ora 21:00, pe arena „Dr Constantin Rădulescu”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu