Performanță decentă pentru rugby-știi de la ”U”, locul 6 în SuperLiga Națională (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

Sezonul 2019/2020 s-a terminat pentru echipa masculină de rugby a CS Universitatea cu un eșec care îi plasează pe locul 6 în SuperLiga Națională CEC Bank. Trupa pregătită de Horia Hîmpea, Cristi Săuan și Răzvan Roman a cedat cu 23-29 meciul pentru locurile 5-6, în fața celor de la Tomitanii Constanța, și au încheiat campionatul pe locul 6, unul decent în condițiile generate de pandemia de Coronavirus.

Dobrogenii au înscris repede prin Nasalo Jone Marawa, aripa Tomitanilor culcând balonul în terenul de țintă după doar câteva zeci de secunde de la debutul întâlnirii. Eseuul a fost transformat de Dragos Burlacu. Reacția alb-negrilor a fost imediată și Claudiu Curca a semnat primul eseu al universitarilor, Ovidiu Melniciuc asumându-și transformarea.

Burlacu a mai pus 3 puncte pe tabelă grație unei lovituri de pedeapsă, iar Florin Ciocoiu a reușit a doua încercare pentru echipa vizitatoare, iar Nasalao a transformat pentru 7-17. Până la Pauză și Ionuț Mazăre a fructificat o lovitură de pedeapsă și cele două echipe au intrat la vestiare la scorul de de 10-17.

Scenariul s-a repetat și în actul secund, cu Tomitanii înscriind repede prin Tiqe Iliesa Lesumaitaiti, iar Nasalo a transformat încă o dată încercarea marinarilor (10-24). După ce oaspeții au avut doi jucători penalizați cu cartonaș galben, clujenii au eușit să culce balonnul în terenul de țintă al adversarilor prin Petrica Mihalache, iar Ionuț Mazăre a transformat reducând diferența la doar 7 puncte în favoarea dobrogenilor (17-24).

Tot Mazăre a fructificat o lovitură de pedeapsă (20-24) dar, pe fondul presiunii pe defensiva adversă, clujenii au mai încasat un eseu de la Nasalao, 17-29. Cele două echipe au continuat să ofere un spectacol sportiv de calitate, dar Universitatea nu a reușit să mai pună decât alte trei puncte pe tabelă și s-a terminat 23-29, rezultat care îi plasează pe universitarii clujeni pe locul 6 în SuperLigă.

În foarte scurt timp va debuta noul sezon intern (2020/2021) cu meciurile din Cupa României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu