Pe locul trei în Liga 3. Țucudean a marcat iar pentru România

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa națională de fotbal a României a terminat la egalitate scor 2-2 și meciul cu Serbia, după 0-0, acasă, cu Muntenegru și este neînvinsă după primele două meciuri din Liga Națiunilor. Golgheterul CFR-ului, George Țucudean a înscris din nou pentru ”Tricolori” și naționala noastră păstrează șanse de a câștiga seria din care face parte în Liga a treia a Europei.

Despre meciul cu Muntenegru nu e nimic de zis. ”Tricolorii” și-au marcat debutul în cea mai nouă competiție UEFA cu un joc modest și cu două accidentări (Chipciu și Pintilii). La Belgrad însă, trupa selecționerului Cosmin Contra a marcat de două ori împotriva unui adversar care ne-a umplut poarta de goluri (8) în ultimele două meciuri oficiale. Cu Manea și Țucudean titulari, ”Tricolorii” s-au văzut conduși din minutul 26, după o bâlbâială în propriul care, cum numai într-un meci de eșalon terț se poate vedea.

Sârbii au tratat meciul ca pe un amical, ceea ce de fapt a și fost, și au intrat relaxați după pauză, iar Chipciu a profitat de lejeritatea din defensiva gazdelor și a scos penalty. Stanciu l-a transformat și România era în grafic. Doar până în minutul 63 când Mitrovic i-a ridiculizat încă o dată pe fotbaliștii români, pierduți pe la echipe obscure ale Europei. Sârbul ș-a dus echipa în avantaj cu o execuție senzațională. A protejat excelent mingea, chiar dacă era înconjurat de trei jucători români, apoi şi-a ridicat balonul ca-n curtea școlii şi a tras imparabil din voleu.

Nu e mai puțin adevărat că și golul egalizator al lui Țucudean a fost unul frumos, reluare din prima după un corner. Câte o ocazie de fiecare parte până la fluierul final și cam asta a fost tot. Primele meciuri din Liga Națiunilor au fost bifate fără eșec, dar la capătul unor evoluții care arată perfect locul ocupat de ”Tricolori” în ierarhiile UEFA. Urmează meciul din luna octombrie cu Lituania.

La Vilnius România nu mai are voie să se împiedice singură, dacă într-adevăr aspiră la câștigarea grupei. Victoria în fața Lituaniei este un imperativ în acest sens, pentru că vor veni meciurile cu Serbia (acasă, pe 14 octombrie), din nou cu Lituania (17 noiembrie) și apoi decisivul cu Muntenegru de la Podgorica. Cu câte o victorie și câte un egal Muntenegru și Serbia au fiecare câte 4 puncte, în vreme ce România este doar pe locul trei în Liga 3 a Europei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu