Patrick „Petrică” Richard, încă un american „Tricolor”

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistul american al U-BT Cluj, Patrick Richard ar putea obține cetățenia română, anunță platforma baschet.ro. Conform sursei citate, oficialii câștigătoarei ultimei ediții a Cupei României, i-ar fi propus sportivului să aplice pentru obținerea cetățeniei, fapt ce l-ar propulsa la echipa națională a țării noastre.

Richard, în vârstă de 30 de ani, a fost achiziționat de U-BT în vara anului trecut și a avut medii de 17.1 puncte, 4.1 recuperări și 4.1 pase decisive în cele 18 partide jucate în Liga Națională de Baschet Masculin. Recent americanul și-a prelungit contractul cu deținătoarea Cupei României, până în 2023.

Baschetbalistul este unul dintre cei mai spectaculoși jucători din România și unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi ai echipei clujene și a fost protagonistul unei serii de videoclipuri amuzante – „Petrică în Ardeal”. Dacă va fi naturalizat și dacă va fi convocat la acțiunile echipei naționale, Patrick Richard ar fi al treilea american care va evolua pentru România, după Giordan Watson și Kris Richard.

Urmează Modibo Diaby?
Un alt baschetbalist de la U-BT Cluj ar putea urma același traseu precum Richard. Modibo Diaby a fost recent promovat la echipa de seniori a clubului, după ce în ultimii ani a evoluat pentru echipele de juniori alături de care a cucerit trei titluri de campion al României – la U16 (2018, 2019) și la U18 (2019).

Modibo Diaby are 17 ani și evoluează pe același post ca și Richard (extremă), și a fost achiziționat în 2017 de la o școală sportivă din Mali. Diaby se află în această perioadă în Serbia, alături de echipa de seniori a U-BT care pregătește debutul în preliminariile Basketball Champions League.

Distribuie:

Postaţi un comentariu