Patrick devine Petrică. Baschetbalistul lui U-BT, Patrick Richard devine român cu acte

Foto: Dan Bodea

Conducătorul de joc al formației U-BT Cluj-Napoca, americanul Patrick Richard va primi cetăţenia română, după ce o Hotărâre de Guvern a fost adoptată în acest sens şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Pe numele său complet Richard II Patrick este unul dintre cei mai spectaculoși baschetbaliști care evoluează în România. A fost achiziționat de U-BT Cluj-Napoca la începutul sezonului 2019/2020 și și-a trecut în palmares Cupa României, anul trecut.

În singurul lui sezon în Liga Națională de Baschet Masculin, Patrick Richard a avut evoluții foarte bune cu medii statistice de 17.1 puncte, 4.1 recuperări și 4.1 pase decisive în 18 partide jucate în LNBM.

Procedura de obținere a cetățeniei a fost inițiată Ministerul Tineretului și Sportului, iar aceasta, cetățenia, a fost acordată la cerere, în baza art. 8 indice 2 din Legea Cetățeniei.

Baschetbalistul încă american este dorit cu insistență de selecționerul primei reprezentative de baschet a României să evolueze pentru țara noastră. Echipa națională a României are deja doi jucători naturalizați, pe Giordan Watson și Kris Richard.

Distribuie:

Postaţi un comentariu