Patrick Ciorcilă, despre turneul WTA de la Cluj-Napoca: „Cred că 100% vom avea spectatori”

Directorul turneului Winners Open, Patrick Ciorcilă este convins că cel mai important eveniment sportiv al anului din Cluj-Napoca se va derula cu spectatori în tribune. Invitat în studioul Ziua Live, Ciorcilă a vorbit despre costurile uriașe ale organizării acestui turneu, dar și despre capitalul uriaș de imagine pe care acest eveniment îl va aduce Clujului și României.

Winners Open, primul turneu din circuitul profesionist de tenis feminin care va fi organizat în istorie în Cluj-Napoca se va desfășura în perioada 1 – 8 august și va fi dotat cu premii totale în valoare de 235.000 de dolari și 250 de puncte în clasamentul WTA.

Peste 170 de țări vor transmite turneul de la Cluj-Napoca
Chiar dacă nu este un turneu cu premii de milioane de dolari, Winners Open va beneficia de o vizibilitate incredibilă. Patrick Ciorcilă spune că în ciuda eforturilor financiare uriașe pe care le presupune organizarea uni astfel de eveniment sportiv, beneficiile sunt uriașe.

„Acest turneu se va transmite în peste 170 de țări. Cei de la WTA ne-au trimis o listă în care ne pun la dispoziție inclusiv canalul pe care se va transmite evenimentul. Toate canalele mari din Franța, Germania, SUA sunt incluse. Toată lumea se va uita la noi. Nu e doar imaginea noastră în joc, ci și a orașului și a României. Avem o responsabilitate mare pe umeri.

În condițiile actuale, cred că e o gură de oxigen bine venită pentru oraș. Știm foarte bine că orașul are o tradiție a evenimentelor mari și suferă mai mult decât alte orașe din cauza faptului că acestea s-au oprit. Cred că un astfel de eveniment dă un semnal că lucrurile trebuie să revină oarecum la normal”, a explicat Patrick Ciorcilă, pentru sursa menționată.

Prezența Simonei Halep este incertă
Directorul turneului Winners Open a vorbit și despre prezența vedetelor din circuitul mondial profesionist de tenis feminin. Vestea mai puțin bună este că Simina Halep, cel mai probabil, nu va participa, principalul obiectiv al sportive fiind câștigarea unei medalii olimpice la Tokyo. Deocamdată niciun nume important nu poate fi confirmat a mai spus Ciorcilă.

”Nu avem încă nicio confirmare. Mai întâi se publică turneul în calendar, asta să întâmplat ieri. În următoarele săptămâni jucătoarele se vor înscrie online pe platforma WTA. Primele liste probabil vor apărea la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie. Totuși, nu vor fi liste finale, ci preliminare, se mai pot înscrie sau retrage unele jucătoare. Din Top 100 mondial indiscutabil vom avea jucătoare. Personal, cred că vom avea o jucătoare, poate două din Top 20, așa ne dorim.

Nu am vorbit cu Simona Halep despre turneu, nu avem de unde să știm dacă vine sau nu. La un număr 2 mondial datele problemei sunt puțin diferite. Trebuie să țină cont de multe lucruri, sunt și Jocurile Olimpice, Simona țintește o medalie, nu pot nici să confirm, nici să infirm prezența ei. Avem 10-15 românce de top, pentru publicul român va fi super atractiv”, a explicat Patrick Ciorcilă la Ziua Live.

Winners Open va găzdui peste 60 de jucătoare din circuitul mondial. Meciurile se vor disputa pe terenurile de zgură din cadrul complexului Winners Cluj, iar turneul va avea probe de simplu și dublu. Anul trecut, Winners Open a fost primul turneu de tenis cu premii în bani, dar fără puncte, organizat în România după trei luni de izolare. La competiţie au participat Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. soren says:

    Logică şi exprimare de absolvent Transylvania College, unde plăteşti şi termini fără să înveţi nimic. Nici matematică, nici română. Nici tenis, măcar !

Postaţi un comentariu