Pandurii le-au stricat recordul CFR-iștilor

Foto: Dan Bodea

Pandurii Târgu Jiu a fost ultima echipă care a triumfat în Gruia, în decembrie anul trecut și tot trupa lui Petre Grigoraș a oprit seria de meciuri fără eșec a CFR-ului, pe teren propriu. Gorjenii s-au impus, luni seară, la limită, scor 1-0, în ultimul meci al etapei a XVII-a a Ligii 1. Vișiniii au început mai bine meciul și Ruiz a trimis periculos o minge în fața porții, minutul 4, însă niciun coechipier nu a fost la finalizare. Oaspeții au replicat prin Antal, dar șutul fostului golgheter al Ligii 1 a fost reținut fără probleme de Marc.

Din nou Ruiz a pătruns în suprafața de pedeapsă a gorjenilor, a pasat în fața porții dar nici de această dat acțiunea nu a transformat în gol. În minutul 31 s-a marcat și singurul gol al meciului. Herea l-a găsit perfect pe Pleașcă, în interiorul careului, iar fundașul Pandurilor a șutat fără speranțe pentru Marc. Câteva zeci de secunde mai târziu clujenii au trimis mingea în plasa porții lui Stanca, dar Bud se afla în poziție afară din joc, iar reușita golgheterului CFR-ist anulată.

În minutul 35 Camora a intrat decisiv la Herea și l-a faultat evident în suprafața de pedeapsă, centralul partidei fiind însă de altă părere. La 10 minute de la reluare Sorsa îl găsește excelent pe Ruiz în careul gorjenilor, dar nici din a treia încercare fotbalistul CFR-ului nu a reușit să înscrie. La adăpostul avantajului minim Pandurii au făcut pasul înapoi și Ruiz a mai avut o șansă de gol, dar Stanca a fost la post. În minutul 62 oaspeții au plecat pe un contraatac de manual, Herea a pătruns în careu, dar șutul lui a nimerit bara porții lui Marc.

În minutul 70 a apărut la finalizare și Camora, dar execuția căpitanului CFR-ist a fost mult sub pretențiile unui fotbalist de primă ligă. Ultima ocazie s-a consemnat în minutul 72 când Rus a ratat de la numai doi metri, singur cu Stanca. CFR pierde astfel, primul meci după aproape un an de invincibilitate pe teren propriu, la capătul celui mai slab meci din actualul campionat. Cu 26 de puncte CFR rămâne pe locul cinci al clasamentului, în vreme ce Pandurii au acumulat, după victoria de la Cluj, 23 de puncte și au urcat pe loc de play-off.

Distribuie:

Postaţi un comentariu