Oficialii Universității Cluj, între care și managerul sportiv Adrian Falub, l-au reconfirmat pe ultimul, antrenor interimar

Foto: Dan Bodea

Aproape o lună de zile a trecut de la momentul în care oficialii Universității Cluj au decis să întrerupă derularea normală a antrenamentelor din cauza pandemiei de coronavirus și a stării de urgență decretată la jumătatea lunii martie. De atunci fotbaliștii se pregătesc individual, supravegheați, totuși, de la distanță de managerul sportiv Adrian Falub.

Cum starea de urgență va fi prelungită la începutul săptămânii viitoare printr-un nou decret prezidențial, oficialii „Șepcilor roșii” nu au deocamdată motive să schimbe ceva, nici la nivelul lotului de jucători, nici la nivelul băncii tehnice. Astfel, deși este doar antrenor interimar, contestat de fani după ultimul rezultat înregistrat în Liga 2 (1-2, acasă, cu Metaloglobus București), Falub a fost reconfirmat pentru finalul acestui sezon, oricare ar fi forma în care campionatul va fi încheiat.

Stanciu: „Falub și-a asumat acest proiect!”
Într-o intervenție la Look TV, directorul general al FC Universitatea a declarat că deși rezultatele înregistrate de echipă, cu Falub pe banca tehnică, nu sunt deloc mulțumitoare, antrenorului interimar nu i se va căuta înlocuitor.

„Nu s-a pus problema să fie schimbat. Am avut o discuție și am decis să mergem pe aceeași variantă. Adi Falub e antrenorul care și-a asumat atunci când a venit continuarea acestui proiect. Acum trebuie să vină cu niște soluții prin care să rezolve problemele și să pună echipa pe linia de plutire. Nu au fost rezultate foarte rele, dar nici bune”, a spus Stanciu.

Situația este una cel puțin amuzantă în condițiile în care pentru a fi înlocuit antrenorul interimar Adrian Falub este nevoie ca managerul sportiv Adrian Falub să-i găsească un înlocuitor.

În vârstă de 48 de ani Adi Falub a preluat banca tehnică a „Șepcilor roșii” la începutul lunii septembrie a anului trecut, înlocuindu-l pe Cristian Dulca. Tot atunci, Falub a preluat și responsabilitățile funcției de manager sportiv. Adrian Falub s-a format și a jucat pentru ”U” în perioada 1989-1996, dar și în sezonul 1997/1998.

A debutat ca antrenor chiar la Universitatea, în sezonul 2006/2007, când a reușit promovarea în Liga 1. A condus-o și în a doua parte a sezonului 2014/2015, când a obținut și cea mai mare performanță pe banca „Șepcilor roşii”, calificarea în finala Cupei României după o pauză de cinci decenii. A revenit la echipa lui de suflet în septembrie 2017 reușind o nouă promovare, de această dată în eșalonul secund.

Postaţi un comentariu