Oficialii Universității Cluj au reușit „transferul” verii

Foto: Dan Bodea

Pivotul Florina Chintoan și-a dat acordul pentru a evolua și în sezonul viitor la Universitatea Cluj. Deși va împlini 35 de ani în decembrie, Roza, așa cum este alintată Florina Chintoan de suporteri și de coechipiere, este de departe cea mai importantă „achiziție” a acestei veri pentru echipa universitară.

Florina Chintoan este un caz aparte în handbalul românesc. Practic nu i se poate reproșa nimic. Atunci când este în teren face perfect faza de apărare și este letală în ofensivă. A jucat întreaga carieră pentru o singură echipă, ”U Cluj, deși tentanții au fost multe, oferte așișderea. Roza a rămas, însă, fidelă clubului universitar refuzând, printre altele, pe Oltchim Râmnicu Vâlcea, sau HCM Baia Mare, două dintre cele mai galonate echipe feminine de handbal din România.

Avantajată și de poziția pe care evoluează, pivot, Florina Chintoan este o adevărată mașină de goluri. În plus, este genul de jucător pentru care un meci poate să dureze oricât. Ea va fi mereu prima la minge, își va lăsa în urmă adversarele, atunci când declanșează sprintul demn de o atletă, pentru că are o condiție fizică impecabilă și un devotament desăvârșit, pus mereu în slujba echipei.

Florina Chintoan este sportiva Universității Cluj cu cele mai multe participări la turneele finale de Campionate Europene, Campionate Mondiale, Jocuri Olimpice, dintre toate sporturile de echipă! A bifat în carieră trei ediții ale Campionatelor Europene (2008, 2010, 2014), trei ediții ale Campionatelor Mondiale (2007, 2009, 2011) și două ediții a Jocurilor Olimpice (2008, 2016).

Distribuie:

Postaţi un comentariu