Oficialii CFR-ului știu cum vor fi prezenți „fanii” pe stadion la reluarea campionatului

Foto: Dan Bodea

La jumătatea lunii iunie meciurile din Liga 1 ar putea fi reluate dacă autoritățile nu vor decide altfel din cauza pandemiei de coronavirus. Regula numărul unu este ca acestea să se dispute fără spectatori, însă oficialii campioanei CFR se gândesc să-ți tină fanii aproape chiar și în aceste condiții.

Încă manager sportiv, Marius Bilașco a dezvăluit cum vor popula „fanii” CFR-ului tribunele arenei din Gruia, copiind modelul Borussia Mönchengladbach. Gruparea din Bundesliga a vândut 13.000 de „bilete” la meciul cu Bayer Leverkusen, iar suporterii au fost înlocuiți cu cartoane pe care erau imprimate chipurile lor.

„A fost deja o discuție, o propunere a colegilor din club legată de acest lucru. A rămas să evaluăm această soluție. Iată că acum a apărut în Germania deja. Categoric că putem să strângem fanii în jurul echipei cu asemenea inițiative, deși pentru noi la meciurile de acasă va fi foarte greu să îi înlocuim. Pentru fiecare succes, fanii au avut un aport important. E un minus pentru noi”, a declarat Bilașco la TV Telekom Sport.

Prin acțiunea de marketing amintită Borussia Mönchengladbach a încasat aproximativ 250.000 de euro, fiecare fan care a dorit ca imaginea lui să fie pe stadion plătind 19 euro. Banii nu vor rămâne în visteria clubului care a anunțat deja că întreaga sumă va fi donată în scopuri caritabile.

Până să-și plătească locul în tribune unde ar fi reprezentați de o fotografie, suporterii CFR-ului, cei care și-au achiziționat abonamente pentru play-off-ul Ligii 1, așteaptă să fie despăgubiți pentru meciurile la care nu vor avea acces din cauza restricțiilor impuse de Ministerul Sănătății și cel al Tineretului și Sportului.

„Noi am vândut niște pachete de play-off, acum discutăm să vedem cum plătim banii suporterilor sau să le oferim niște facilități pentru viitor. N-am ajuns să facem calcule să vedem cât pierdem, au fost alte lucruri mai importante, dar este o pierdere (financiară – n.a.) semnificativă”, a mai spus Bilașco.

Conform site-ului britanic soccerway.com 3.995 de spectatori asistă, în medie, la un meci al CFR-ului pe teren propriu. Aceeași sursă mai arată că fanii feroviarilor ocupă doar 17% din capacitatea stadionului Dr Constantin Rădulescu. Chiar și în aceste condiții CFR este în topul audiențelor în Liga 1, în clasamentul numărului mediu de spectatori per meci vișiniii ocupând poziția a 3-a, după Universitatea Craiova (cu o medie de 12.715 de fani) și FCSB (6.360).

Distribuie:

Postaţi un comentariu