Ofensivă totală. Dan Petrescu nu a iertat pe nimeni la conferința de presă dinaintea meciului cu Dinamo Zagreb

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj întâlnește, miercuri seara, campioana Croației, Dinamo Zagreb în turul 2 preliminar al UEFA Champions League. Deși joacă pe teren propriu antrenorul Dan Petrescu o vede favorită certă pe Dinamo evaluând la 10% șansele echipei sale să acceadă în turul următor. Petrescu nu a iertat pe nimeni la conferința de presă și a reiterat sărăcia din fotbalul românesc, comparativ cu cel croat.

„Noi fără bani și fără buget, fără rezultate în istorie vrem să mergem nu știu unde. Nu știu cine vrea grupe Champions League. Păi cine ajunge în Champions League grupe din România, la toți 11 trebuie să le facem statuie. Până vine un finanțator să bage 50 de milioane buget, până atunci dacă se întâmplă e o minune.

Noi ce jucători cumpărăm și cu câți bani? Și ce salarii le dăm? 10.000 e mult. Jucătorii de la Dinamo Zagreb câștigă 500.000, 800.000. Noi n-avem bani, n-avem nimic și când vine meciul rupeți-i pe toți, țipă toți că voi sunteți cei mai tari. Care este motivul? Pe ce ne bazăm noi? Dacă facem rezultate cu echipele astea, nu e miracol, e ceva incredibil”, a spus Petrescu.

Neînvins în actualul sezon, tehnicianul CFR-ului susține că echipa sa este nepregătită și că ar fi preferat un adversar de talia lui Dinamo Zagreb într-o fază superioară a Ligii Campionilor.

„Echipa nu e pregătită și asta s-a văzut la primele două meciuri. Nici nu a avut cum să fie pregătită fără un cantonament, fără nimic. În opinia mea, acest meci vine mult prea repede pentru noi. E clar că Dinamo Zagreb are cel puțin 90 la sută șanse. E echipa favorită, are buget extraordinar, iar fotbalul croat e în fața României cu 22 de ani și la nivel de echipă națională și la nivel de cluburi.

Unde se duc ei și unde ne ducem noi. Și ei vând jucători de 70 de milioane, noi nu vindem pe nimeni. Jucătorii români nu joacă nicăieri și jucătorii croați joacă la Barcelona și Real Madrid. Știți câți jucători vând anual cei de la Dinamo Zagreb și pe câți bani? Și CFR în ultimii 5 ani de câți bani a vândut?”, a adăugat Petrescu.

Meciul CFR – Dinamo Zagreb se joacă miercuri, de la ora 21:00 pe arena „Dr Constantin Rădulescu”, în manșă unică, iar primul 11 trimis în teren ar putea arăta astfel:

Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora, Deac, Bordeianu, Hoban, Djokovic, Păun, Debeljuh.

Distribuie:

Postaţi un comentariu